Zračni promet na Hrvaškem se bo od tega tedna bistveno povečal

Osem letalskih prevoznikov bo ta teden ponovno začelo opravljati polete na letališče Zagreb, poroča Croatian Aviation.
Fotografija: FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
FOTO: REUTERS

V zadnjih nekaj tednih je letalska družba Croatia Airlines iz hrvaške prestolnice povečala število letov na številnih domačih in mednarodnih progah. Eurowings je bil prvi tuji letalski prevoznik, ki je letel v Zagreb, Trade Air pa je začel opravljati tudi lete na domači progi, med Osijekom in Zagrebom.
 

Letalski prevozniki, ki se ta teden vračajo v Zagreb


Austrian Airlines
Danes je Austrian Airlines z Dunaja pristal s 26 potniki, 36 potnikov pa je bilo na povratnem letu v Avstrijo. To je bil prvi polet Austrian Airlines v Zagreb po odpovedi vseh letov zaradi pandemičnih razmer.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Air France
Air France bo v sredo, 1. julija, nadaljeval lete na relaciji Pariz - Zagreb z izvajanjem treh tedenskih letov med mesti.

Turkish Airlines
Istega dne se bo Turkish Airlines iz Istanbula podal na pot v Zagreb. Letalska družba običajno v poletni sezoni izvaja 14 letov na teden, trenutno pa bo med Zagrebom in Istanbulom potekalo 5 tedenskih letov.

Katar Airways
Še en reden gost se bo ta teden vrnil v Zagreb. Qatar Airways bo s tremi tedenskimi leti nadaljeval svojo storitev Doha - Zagreb.

Lufthansa
Lufthansa, ki leti iz Frankfurta in Münchna v Zagreb, bo od te srede začela s poleti München - Zagreb, izvajala pa bo tri tedenske lete.

Air Srbija
Air Serbia se bo od 1. julija pot iz Beograda v Zagreb pokrivala z dnevnimi leti.

Eurowings
Eurowings bo v četrtek, 2. julija, znova začel opravljati lete med Stuttgartom in Zagrebom. Slednji se bodo izvajali dvakrat tedensko.

KLM
Od 4. julija se tudi KLM vrača v hrvaško prestolnico. Letalska družba bo s tremi tedenskimi leti nadaljevala storitev Amsterdam - Zagreb.
 
 

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: