Zračni promet na Hrvaškem se bo od tega tedna bistveno povečal

Osem letalskih prevoznikov bo ta teden ponovno začelo opravljati polete na letališče Zagreb, poroča Croatian Aviation.
Fotografija: FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
FOTO: REUTERS

V zadnjih nekaj tednih je letalska družba Croatia Airlines iz hrvaške prestolnice povečala število letov na številnih domačih in mednarodnih progah. Eurowings je bil prvi tuji letalski prevoznik, ki je letel v Zagreb, Trade Air pa je začel opravljati tudi lete na domači progi, med Osijekom in Zagrebom.
 

Letalski prevozniki, ki se ta teden vračajo v Zagreb


Austrian Airlines
Danes je Austrian Airlines z Dunaja pristal s 26 potniki, 36 potnikov pa je bilo na povratnem letu v Avstrijo. To je bil prvi polet Austrian Airlines v Zagreb po odpovedi vseh letov zaradi pandemičnih razmer.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Air France
Air France bo v sredo, 1. julija, nadaljeval lete na relaciji Pariz - Zagreb z izvajanjem treh tedenskih letov med mesti.

Turkish Airlines
Istega dne se bo Turkish Airlines iz Istanbula podal na pot v Zagreb. Letalska družba običajno v poletni sezoni izvaja 14 letov na teden, trenutno pa bo med Zagrebom in Istanbulom potekalo 5 tedenskih letov.

Katar Airways
Še en reden gost se bo ta teden vrnil v Zagreb. Qatar Airways bo s tremi tedenskimi leti nadaljeval svojo storitev Doha - Zagreb.

Lufthansa
Lufthansa, ki leti iz Frankfurta in Münchna v Zagreb, bo od te srede začela s poleti München - Zagreb, izvajala pa bo tri tedenske lete.

Air Srbija
Air Serbia se bo od 1. julija pot iz Beograda v Zagreb pokrivala z dnevnimi leti.

Eurowings
Eurowings bo v četrtek, 2. julija, znova začel opravljati lete med Stuttgartom in Zagrebom. Slednji se bodo izvajali dvakrat tedensko.

KLM
Od 4. julija se tudi KLM vrača v hrvaško prestolnico. Letalska družba bo s tremi tedenskimi leti nadaljevala storitev Amsterdam - Zagreb.
 
 

Več iz rubrike

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

aktualno

Nosečo mamo zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora

Tridesetletna Zagrebčanka bo zaporno kazen odslužila z družbenokoristnim delom, je odločilo sodišče.

aktualno

Odpadke iz zahoda nezakonito vozijo v srednjo in vzhodno Evropo

Zločini proti okolju so deležni več pozornosti, odkar so podnebne politike postale ključnega pomena, v najnovejšem poročilu ugotavlja Europol.

Komentarji: