ZDA še za 90 dni preložile prepoved poslovanja s Huaweijem

Prepoved bo po novem začela veljati z 19. novembrom, ponovna preložitev pa operaterjem daje čas, da sklenejo dogovore z drugimi telekomunikacijskimi podjetji.
Fotografija: ZDA so poslovanje s tujimi telekomunikacijskimi podjetji, ki predstavljajo tveganje za nacionalno varnost ZDA, prepovedale maja. Foto: Reuters
Odpri galerijo
ZDA so poslovanje s tujimi telekomunikacijskimi podjetji, ki predstavljajo tveganje za nacionalno varnost ZDA, prepovedale maja. Foto: Reuters

ZDA so vnovič za 90 dni preložile prepoved poslovanja s kitajskim tehnološkim velikanom Huawei, je sporočil ameriški minister za trgovino Wilbur Ross. Nov rok za implementacijo prepovedi je zdaj 19. november.

ZDA so poslovanje s tujimi telekomunikacijskimi podjetji, ki predstavljajo tveganje za nacionalno varnost ZDA, prepovedale maja. Podjetja ali države v izvršnem ukazu predsednika ZDA Donalda Trumpa niso posebej omenjene, a v prvi vrsti naj bi šlo predvsem za ukrep proti Huaweiju.Ross je že teden po Trumpovi napovedi napovedal 90-dnevno preložitev prepovedi, podobno kot tedaj pa je tudi danes sporočil, da preložitev operaterjem daje čas, da sklenejo dogovore z drugimi, ministrstvu pa manevrski prostor za določitev dolgoročnih ukrepov za ameriška in tuja telekomunikacijska podjetja, ki so trenutno odvisna od Huaweijeve opreme.

Več iz rubrike

Komentarji: