Zavarovalna skupina Sava v polletju s skoraj 60 odstotkov višjim dobičkom

Zavarovalna skupina Sava je v prvem polletju ustvarila 22,6 milijona evrov čistega dobička, kar je 59,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani.
Fotografija: sava re
Odpri galerijo
sava re

Bruto premije so se medtem na letni ravni povečale za 9,1 odstotka na 336,8 milijona evrov, pri čemer so najbolj porasla premoženjska zavarovanja v tujini.

Na večjo poslovno uspešnost je vplivala tudi večja stroškovna učinkovitost skupine, saj se je čisti stroškovni količnik zavarovalnega dela v prvem polletju glede na isto obdobje lani izboljšal za 1,8 odstotne točke, kar je predvsem posledica hitrejše rasti premij od stroškov. Poleg tega skupina v prvem polletju ni imela večjih škod.

V sredo se je z nerevidiranimi izidi poslovanja že seznanil nadzorni svet.

Več iz rubrike

aktualno

Najbolj skriti in podcenjeni otoki nedaleč od Slovenije

Odsev kristalno čiste turkizne vode, prelepe neokrnjene plaže, brez gneče turistov, prečudoviti sončni zahodi in še več, lahko doživite otokih ne prav daleč stran od Slovenije.

aktualno

Zdrs v recesijo: V Španiji skoraj 5 milijonov brezposelnih oseb

Koronavirusna kriza je v Španiji samo v drugem četrtletju terjala več kot milijon delovnih mest, večinoma v storitvenem in turističnem sektorju.

aktualno

Veliki Britaniji po izstopu iz EU grozi agrokemična apokalipsa

Zaradi brexita je nastal vrtinec sporov med okoljevarstveniki, državnimi regulatorji in agrokemičnimi korporacijami; več je tudi kriminalnih aktivnosti.

aktualno

Potrošnikom je trenutno najbolj pomemben denar - raziskava

Evropskim potrošnikom je v času pandemije covida-19 pri nakupovanju najbolj pomemben denar, ki jih hkrati straši in ga tudi najbolj pogrešajo, je pokazala raziskava, ki jo je junija med potrošniki v …

Komentarji: