Zaprtje belgijskega zračnega prostora

Belgijski zračni prostor pod 8000 metri je danes zaradi splošne stavke, ki so se ji pridružili tudi kontrolorji zračnega prometa, zaprt. Stavka bo po napovedih trajala do 22. ure, vse štiri za danes načrtovane lete iz ljubljanskega letališča v belgijsko prestolnico pa je že odpovedala tudi Adria Airways.
Fotografija: Belgijski prevoznik Brussels Airlines je odpovedal vseh 222 letov. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Belgijski prevoznik Brussels Airlines je odpovedal vseh 222 letov. Foto: Reuters

V belgijski kontroli zračnega prometa Skeyes so pojasnili, da so bili v prepoved letalskega prometa primorani, saj se bodo splošni stavki pridružili tudi njihovi kontrolorji. V Skeyesu v torek še niso vedeli, koliko kontrolorjev bo danes stavkalo in koliko letov je odpovedanih, prav tako niso mogli oceniti, koliko potnikov bo prizadetih.
Njihov predstavnik za odnose z javnostjo Dominique Dehaene je sicer za francosko tiskovno agencijo AFP pojasnil, da bodo dovoljeni vladni, vojaški in nujni leti.
V luči stavke so v prestolnico Belgije odpovedani vsi štirje leti Adrie Airways, oba dopoldanska in oba popoldanska. Belgijski prevoznik Brussels Airlines je odpovedal vseh 222 letov.
Drugo največje belgijsko letališče Charleroi, ki je med drugim baza nizkocenega prevoznika Ryanair, je napovedalo, da bo danes zaprto, nemški prevoznik TUI pa bo napovedane belgijske lete opravil iz najbližjih francoskih in nizozemskih letališč.
K splošni stavki v Belgiji so pozvale tri sindikalne organizacije, ki zahtevajo višje plače. Po poročanju AFP, bo stavka povzročila zmedo v belgijski prestolnici, ki sicer danes gosti srečanje obrambnih ministrov. V Natu, ki ima sedež v Bruslju, so pojasnili, da ne pričakujejo, da bo stavka vpliva na zasedanje.

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: