Žalsko fontano piv dopolnila kulinarična tura Pivo in pajs
Kulinarični vodnik v sklopu ture pripovedoval zgodbe hmeljarske in pivovarske tradicije, ki jih udeleženci ture doživljajo v hrani in pivu.

Odpri galerijo
Kulinarične ture izvajajo ob četrtkih, zainteresirani pa se lahko nanje prijavijo v žalskem turistično-informacijskem centru. Foto: Jože Suhadolnik
Žalsko fontano piv je dopolnila kulinarična tura Pivo in pajs, ki združuje hmeljarsko in pivovarsko zgodbo Žalca in okolice. V kulinarično turo so poleg ponudbe pivske fontane vključeni tudi certificirani gostinski ponudniki blagovne znamke Zeleno zlato in ponudba lokalnih pivovarn. Tura je namenjena omejenemu številu udeležencev.
Kot so sporočili iz žalskega zavoda za turizem, bo kulinarični vodnik v sklopu ture pripovedoval zgodbe hmeljarske in pivovarske tradicije, ki jih udeleženci ture doživljajo v hrani in pivu.
Kulinarična tura torej vključuje obisk gostinskih ponudnikov, ki ponujajo jedi iz nabora Zelenega zlata, lokalne kulinarične izdelke, ponudbo turističnih atrakcij in lokalnih pivovarn. Vsak obiskovalec bo dobil degustacijsko porcijo posamične jedi, pijačo - pivo in manjše promocijsko darilo.
Vodenje manjše skupine do sedem ljudi izvaja lokalni kulinarični vodnik. Skupino popelje po različnih točkah in gostinskih ponudnikih ter jim predstavi zgodbo posamičnih jedi skozi prizmo tradicije in sodobne inovativne kulinarike. Kulinarično vodenje se izvaja skozi celo leto v dveh različicah, in sicer poletni, ko deluje žalska fontana piv, osrednja atrakcija kulinaričnega vodenja, in zimski, ko obisk fontane piv nadomestijo z obiskom Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije.
Kulinarične ture izvajajo ob četrtkih, zainteresirani pa se lahko nanje prijavijo v žalskem turistično-informacijskem centru.
Kot so sporočili iz žalskega zavoda za turizem, bo kulinarični vodnik v sklopu ture pripovedoval zgodbe hmeljarske in pivovarske tradicije, ki jih udeleženci ture doživljajo v hrani in pivu.
Kulinarična tura torej vključuje obisk gostinskih ponudnikov, ki ponujajo jedi iz nabora Zelenega zlata, lokalne kulinarične izdelke, ponudbo turističnih atrakcij in lokalnih pivovarn. Vsak obiskovalec bo dobil degustacijsko porcijo posamične jedi, pijačo - pivo in manjše promocijsko darilo.
Vodenje manjše skupine do sedem ljudi izvaja lokalni kulinarični vodnik. Skupino popelje po različnih točkah in gostinskih ponudnikih ter jim predstavi zgodbo posamičnih jedi skozi prizmo tradicije in sodobne inovativne kulinarike. Kulinarično vodenje se izvaja skozi celo leto v dveh različicah, in sicer poletni, ko deluje žalska fontana piv, osrednja atrakcija kulinaričnega vodenja, in zimski, ko obisk fontane piv nadomestijo z obiskom Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije.
Kulinarične ture izvajajo ob četrtkih, zainteresirani pa se lahko nanje prijavijo v žalskem turistično-informacijskem centru.
Več iz rubrike
Slovenija za Bolgarijo najpočasneje črpa evropski denar
Vlada predlaga manj posojil iz načrta, medtem ko rešuje 1,61 milijarde evrov nepovratnih sredstev.
Neizvolitev kanclerja znižala tečaje na frankfurtski borzi
Največji padec so doživela orožarska podjetja, po začetnem šoku se padci začasno umirjajo.