Žalsko fontano piv dopolnila kulinarična tura Pivo in pajs
Kulinarični vodnik v sklopu ture pripovedoval zgodbe hmeljarske in pivovarske tradicije, ki jih udeleženci ture doživljajo v hrani in pivu.

Odpri galerijo
Kulinarične ture izvajajo ob četrtkih, zainteresirani pa se lahko nanje prijavijo v žalskem turistično-informacijskem centru. Foto: Jože Suhadolnik
Žalsko fontano piv je dopolnila kulinarična tura Pivo in pajs, ki združuje hmeljarsko in pivovarsko zgodbo Žalca in okolice. V kulinarično turo so poleg ponudbe pivske fontane vključeni tudi certificirani gostinski ponudniki blagovne znamke Zeleno zlato in ponudba lokalnih pivovarn. Tura je namenjena omejenemu številu udeležencev.
Kot so sporočili iz žalskega zavoda za turizem, bo kulinarični vodnik v sklopu ture pripovedoval zgodbe hmeljarske in pivovarske tradicije, ki jih udeleženci ture doživljajo v hrani in pivu.
Kulinarična tura torej vključuje obisk gostinskih ponudnikov, ki ponujajo jedi iz nabora Zelenega zlata, lokalne kulinarične izdelke, ponudbo turističnih atrakcij in lokalnih pivovarn. Vsak obiskovalec bo dobil degustacijsko porcijo posamične jedi, pijačo - pivo in manjše promocijsko darilo.
Vodenje manjše skupine do sedem ljudi izvaja lokalni kulinarični vodnik. Skupino popelje po različnih točkah in gostinskih ponudnikih ter jim predstavi zgodbo posamičnih jedi skozi prizmo tradicije in sodobne inovativne kulinarike. Kulinarično vodenje se izvaja skozi celo leto v dveh različicah, in sicer poletni, ko deluje žalska fontana piv, osrednja atrakcija kulinaričnega vodenja, in zimski, ko obisk fontane piv nadomestijo z obiskom Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije.
Kulinarične ture izvajajo ob četrtkih, zainteresirani pa se lahko nanje prijavijo v žalskem turistično-informacijskem centru.
Kot so sporočili iz žalskega zavoda za turizem, bo kulinarični vodnik v sklopu ture pripovedoval zgodbe hmeljarske in pivovarske tradicije, ki jih udeleženci ture doživljajo v hrani in pivu.
Kulinarična tura torej vključuje obisk gostinskih ponudnikov, ki ponujajo jedi iz nabora Zelenega zlata, lokalne kulinarične izdelke, ponudbo turističnih atrakcij in lokalnih pivovarn. Vsak obiskovalec bo dobil degustacijsko porcijo posamične jedi, pijačo - pivo in manjše promocijsko darilo.
Vodenje manjše skupine do sedem ljudi izvaja lokalni kulinarični vodnik. Skupino popelje po različnih točkah in gostinskih ponudnikih ter jim predstavi zgodbo posamičnih jedi skozi prizmo tradicije in sodobne inovativne kulinarike. Kulinarično vodenje se izvaja skozi celo leto v dveh različicah, in sicer poletni, ko deluje žalska fontana piv, osrednja atrakcija kulinaričnega vodenja, in zimski, ko obisk fontane piv nadomestijo z obiskom Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije.
Kulinarične ture izvajajo ob četrtkih, zainteresirani pa se lahko nanje prijavijo v žalskem turistično-informacijskem centru.
Več iz rubrike
Jedrske elektrarne so že preveč zahtevne za izvedbo
Evropska komisija je napisala usmeritveni jedrski program, a z le malo ublaženimi pravili, v stroki pričakujejo več olajšav.
Slovenija brez premika na lestvici konkurenčnosti
Težave so prenizka produktivnost, previsoka obdavčitev dela ter nepripravljenost na spremembe.