Za zdaj kaže, da večjih težav s preskrbo zemeljskega plina ne bo

Pojasnjujemo, za koliko se je Slovenija do zdaj približala cilju 15-odstotnega prihranka plina
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Vse kaže, da se je Evropa glede preskrbe s plinom zelo dobro pripravila na letošnjo zimo, pomirja Marjan Eberlinc, glavni direktor družbe Plinovodi »Gibljemo se v okvirih in ne pričakujemo večjih težav,« pravi. Poraba bo odvisna tudi od zime, ali bo ta mila ali mrzla. Evropska unija si je za letošnjo zimo določila cilj 15-odstotnega zmanjšanja porabe plina. Pojasnjujemo, za koliko se je Slovenija do zdaj približala cilju 15-odstotnega prihranka plina, kakšni so pogoji, da se izognemo redukcijam plina in zakaj je Teš kuril plin namesto premoga.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Ugotovitve KPK kršiteljem zapirajo vrata državnih družb

Zakon o SDH prinaša zaostrovanje pogojev za nadzornike in člane uprav državnih družb.

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.