Za turizem še dobrih pet milijonov evrov

Država bo za razvoj novih integralnih turističnih produktov namenila dobrih pet milijonov evrov. V drugem odpiranju vlog, ki so prispele na javni razpis, je namreč ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo izbralo 34 projektov, od tega 21 v vzhodni in 13 v zahodni kohezijski regiji.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Ministrstvo je v začetku avgusta na spletnih straneh objavilo poročilo o obravnavi vlog, prispelih na drugi rok javnega razpisa za sofinanciranje razvoja in promocije integralnih produktov turističnega gospodarstva. Drugi rok se je iztekel 5. marca, prejeli pa so 65 vlog.

Na izvedenem ocenjevanju je strokovna komisija pozitivno ocenila 34 vlog, a ugotavljala, da za vse projekte v razpisu ni več dovolj sredstev. Gospodarsko ministrstvo se je odzvalo in zagotovilo dodatnih 1,33 milijona evrov.

Tako bo 21 projektov v vzhodni kohezijski regiji prejelo skupno dobre tri milijone evrov. Za 13 projektov v zahodni kohezijski regiji pa bo država zagotovila nekaj več kot dva milijona evrov. Skupno gre za 5,03 milijona evrov sredstev.

 

*Integralni turistični produkt je sestavljeni produkt, kar v praksi pomeni kombinacijo več izdelkov in storitev.

Več iz rubrike