Za trgovino zahtevni in negotovi časi

Trgovina ustvari tretjino prihodkov v gospodarstvu in zagotavlja 20 odstotkov delovnih mest. Sedanjih cen energije ne more obvladati noben poslovni model.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Razmere za trgovino so trenutno zahtevne in negotove, poleg geopolitičnih napetosti in inflacije smo soočeni z energetsko krizo, ki povzroča cenovne večkratnike energentov, ki jih pri energiji ne more obvladati noben poslovni model. To so med drugim poudarjali na strateški konferenci o trgovini na Brdu pri Kranju, ki je potekala pod naslovom Zelena transformacija v trgovini: Je trajnost (že) vrednota trgovca?

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Ugotovitve KPK kršiteljem zapirajo vrata državnih družb

Zakon o SDH prinaša zaostrovanje pogojev za nadzornike in člane uprav državnih družb.

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.