Za plin s Krka so nujna večja vlaganja na Hrvaškem

Golob in Plenković bosta govorila o terminalu na Krku. Marjan Eberlinc je pojasnil, kaj je treba storiti, da bo Slovenija dobila plin s Hrvaške.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Robert Golob bo z Andrejem Plenkovićem govoril o energetiki, in sicer krški nuklearki in terminalu za utekočinjeni zemeljski plin na Krku. »Nadaljevala bosta pogovore o nadgradnji terminala LNG Krk, da bi to postalo vozlišče za srednjo Evropo, in o tem, kako bi Slovenija s sosednjimi državami pri tem lahko sodelovala. Prednosti tovrstnega večstranskega sodelovanja sta tudi zmanjševanje odvisnosti od ruskega plina in diverzifikacija preskrbe s plinom,« so pred srečanjem sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Direktor Plinovodov Marjan Eberlinc je pojasnil, kaj je treba storiti, da bo Slovenija dobila plin s Hrvaške.

 

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.