Za gospodarstvo četrt milijarde evrov povratnih sredstev

MGTS in SID banka sta predstavili ugodne oblike financiranja.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport bo skupaj s SID banko gospodarstvu do konca leta omogočilo 158 milijonov evrov ugodnih posojil in različnih finančnih instrumentov. Predvidoma jeseni pa nameravajo ponuditi nov sklop posojil v višini sto milijonov evrov za podjetja, ki jih je prizadela energetska ali ukrajinska kriza. Pri tem bo 75 milijonov evrov zagotovila SID banka in 25 milijonov evrov gospodarsko ministrstvo. 

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.