Za evropsko lovoriko slovenski vinarji proti nemškim

Na stadionu Fazanerija v Murski Soboti bo danes ob 15. uri na sporedu sanjski finale, ko se bosta za lovoriko najboljšega nogometnega moštva na stari celini pomerili ekipi Slovenije in Nemčije. Seveda ne gre za klasični nogometni euro, ampak za evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu "Vino Euro 2018 Slovenia".
Fotografija: Aleš Černivec
Odpri galerijo
Aleš Černivec

V petek sta bili na evropskem prvenstvu vinarjev v nogometu odigrani obe polfinalni tekmi. V Beltincih je vinska reprezentanca Slovenije po trdem boju s 3:2 premagala reprezentanco čeških pridelovalcev žlahtne kapljice, v Bakovcih pa je nemški weinelf s 4:0 premagal reprezentanco italijanskih vinarjev.

V tekmi za peto mesto so bili Madžari s 3:1 boljši od Portugalcev, v tekmi za sedmo mesto pa Švicarji od Avstrijcev.

Slovenija in Nemčija sta se za evropsko lovoriko pomerili že pred dvema letoma v Mainzu, ko so bili za tretji naslov boljši slovenski vinarji. Za bron se bosta udarili ekipi Italije in Češke.

Po koncu finalne tekme in podelitvi pokala ter priznanj bo Slovenija slavnostno predala zastavo Vino euro naslednji državi organizatorki evropskega prvenstva, ki bo leta 2020 na Češkem.

Ob tem bo vzporedno potekal tudi ekskluzivni mednarodni vinski festival, kjer bo ob odlični kulinariki mogoče poskusiti vina iz vseh držav udeleženk evropskega prvenstva Vino Euro 2018. Na festivalu bodo predstavljena tudi številna odlična vina slovenskih vinarjev. Obiskovalci bodo lahko poskusili več kot 200 vin, tako slovenskih kot vin gostujočih držav.

Na pobudo Slovenije se je v petek odvil tudi sestanek predstavnikov vseh reprezentanc udeleženk Vino Euro 2018 za ustanovitev Evropske nogometne zveze vinarjev.

Več iz rubrike