Za 307 delovnih mest v Luki Koper 5000 prošenj

Uspešnemu javnemu natečaju bosta sledila še dva, podrobnosti bodo znane v prihodnjih dneh.
Fotografija: Igor Mali
Odpri galerijo
Igor Mali

Na razpis Luke Koper za 13 sistemiziranih mest oz. skupaj 307 delovnih mest so zainteresirani poslali več kot 5000 prijav. Večina kandidatov se je prijavila na več delovnih mest hkrati, danes v podjetju prejemajo še prijave, ki so jih postali po pošti. Več informacij bo tako znanih v prihodnjih dneh.

Uprava Luke Koper je sredi septembra potrdila akcijski načrt za razreševanje problematike delavcev pri izvajalcih pristaniških storitev (IPS). Nato je objavila razpis za 307 delovnih mest, ki se je zaključil v petek. Načrt predvideva, da bodo novi zaposleni zapolnili delovna mesta nekje do konca leta.

Kot so še navedli v Luki, bodo v prihodnjih tednih objavili še dva javna natečaja za izbor t. i. zaposlitvenih agencij in za izbor zunanjih pogodbenih podjetij. Podrobnosti bodo znane v prihodnjih dneh, ko bodo znani natančni kriteriji in pogoji za izbor, so dodali.

»Z implementacijo strategije IPS družba vzpostavlja vzdržen poslovni model, ki temelji na treh stebrih, neposredna zaposlitev, najemanje delavcev preko zaposlitvenih agencij in zunanja pogodbena podjetja,« so še izpostavili v družbi.

Več iz rubrike

Komentarji: