Youtube v veliki čistki odstranil 58 milijonov posnetkov

Kar 81 odstotkov neprimernih vsebin so odkrili napredni računalniški algoritmi, med njimi kar 75 odstotkov odkritih vsebin ni imelo niti enega ogleda in jih zato obravnavajo kot spam oz. neželeno vsebino.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Zaradi kršenja splošnih pogojev pri objavi je platforma za predvajanje videoposnetkov Youtube v tretjem trimesečju letošnjega leta, se pravi od julija do septembra, odstranil kar 7,8 milijonov posnetkov, zaprl 1,7 milijonov kanalov in kot neprimerne označil več kot 224 milijonov komentarjev. Računalniški program je tokrat prvič pripomogel k visoki številki pregledanih vsebin, kljub temu pa še vedno ostaja ogromno nepregledanih komentarjev. »Glede na lansko leto je letos komentarjev za 11 odstotkov več,« so sporočili iz podjetja.

»Vedno smo pri pregledovanju vsebine uporabljali kombinacijo človeške presoje in računalniških programov, a tokrat smo prvič uporabili napredno tehnologijo, ki lahko namesto človeka opravi še druge enostavne naloge. Zaradi kombinacije uporabljene tehnologije in dobro podkovanega strokovnega kadra, zdaj žanjemo dobre rezultate,« so prepričani v podjetju, ki je že od leta 2006 v lasti Googla.

Kar 81 odstotkov neprimernih vsebin so odkrili napredni računalniški algoritmi, med njimi kar 75 odstotkov odkritih vsebin ni imelo niti enega ogleda in jih zato obravnavajo kot spam oz. neželeno vsebino, še piše britanski BBC. (Le) 10 odstotkov vsebin je neprimernih za otroke ali pa so kršili druga pravila splošnih pogojev. Pol odstotka pregledanih vsebin pa je vsebovalo nasilno vsebino in ekstremizem.

Največ Youtube kanalov je bilo ukinjenih, ker so jih algoritmi prepoznali kot spam, torej kot neželeno vsebino, 12 odstotkov je bilo neprimernih vsebin za odrasle in 4,5 odstotkov pa za otroke.

Več iz rubrike

aktualno

V Piranu poka po šivih

Čeprav so hoteli v piranski občini v juniju zabeležili skoraj dve tretjini manj nočitev kot pred enim letom, te dni »pokajo po šivih«.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

Komentarji: