Youtube prepovedal posnetke za prodajo in sestavljanje orožja

Spletni portal za izmenjavo video posnetkov Youtube se je odločil za prepoved objave posnetkov za prodajo strelnega orožja ali njihovih delov, pa tudi posnetkov, na katerih se prikazuje sestavljanje ali predelava orožja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

To hčerinsko podjetje Googla je zaostritev svojih pravil objavilo na forumu za pomoč uporabnikom, veljati pa naj bi začela v naslednjem mesecu dni. Prepoved video posnetkov orožja naj bi bila sicer zgolj del "znatnih sprememb", ki jih načrtujejo na tej spletni platformi.

Do te napovedi Youtuba sicer prihaja le nekaj dni pred napovedanimi velikimi demonstracijami mladih po strelskem napadu na šoli na Floridi, ki je v ZDA sprožil nove razprave o omejevanju strelskega orožja. "Pohod za naša življenja" naj bi se v več ameriških mestih odvijal v soboto.

Na drugi strani pa so se na napoved Youtuba že kritično odzvali zagovorniki orožja. Lobistična organizacija NSSF je zaostritev pravil ocenila za "zaskrbljujočo cenzuro". Orožarsko podjetje Spikes Tactical, ki bo moralo posledično zapreti svoj kanal na Youtubu, pa je zapisalo, da jim "želi liberalna levica počasi odpraviti svoboščine in spodkopati njihove pravice". "In prvi korak je, da utišajo naše glasove," so zapisali v sporočilu, ki so ga objavili na Instagramu.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

aktualno

Boštjan Gorjup: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci…

Na današnji 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gosp…

aktualno

V Goriških Brdih polno turistov - več gostov si niti ne želijo

Turistične nastanitve in lokali v Goriških Brdih so se začeli polniti že kmalu po začetku sproščanja ukrepov zaradi epidemije.

aktualno

Turisti iz držav z rdečega seznama v karanteno brez nadomestila

Danes začenja veljati zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val covida-19.

aktualno

Požari razdejali naše navečje naravno bogastvo

Samo junija je bilo uničenih 1034 kvadratnih kilometrov brazilskega amazonskega pragozda.

Komentarji: