Wow Air: "Letalsko karto vam plačamo mi"

Direktor islandske letalske družbe Wow Air trdi, da letalske družbe v prihodnosti ne bodo več služile s prodajo vozovnic, le še z dodatnimi storitvami.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

»V prihodnosti vam bomo ponudniki letalskih storitev morda celo plačali, da potujete,« je Skuli Mogensen povedal v intervjuju za Business Insider UK. »Sam let bo zastonj, letalske družbe pa vam bodo zaračunavale dodatno prtljago, možnost izbire sedeža, prednostno vkrcavanje, hrano, pijačo, brezžično internetno povezavo in druge storitve. V naši letalski družbi razmišljamo, da bi najbolj zveste potnike nagradili tako, da bi jim plačali, da potujejo z nami.« Smisel v tem vidi predvsem zaradi recipročnih uslug, ki jih za njih delajo najbolj zvesti potniki – fotografiranje letališča, njihovega letala, pogleda z letala, kupljenega obroka ali prijazne stevardese in kasnejše objavljanje teh fotografij na družabna omrežja, promoviranje blagovne znamke in priporočila prijateljem.

Napovedal je tudi povezovanje letalske družbe z različnimi hoteli, turističnimi agencijami, festivalskimi dogajanji, bari, restavracijami ipd., ki bodo potnikom olajšala potovanja in prihranila ogromno časa ter denarja.

Več iz rubrike