Wall Street z najboljšim tednom od zgodnjega marca

Osrednji indeksi Wall Streeta so minuli trgovalni teden sklenili z najboljšo rastjo vse od začetka marca. Rasli so kljub zaskrbljenosti, ki je vladala zaradi odločitve predsednika ZDA Donalda Trumpa, da se umakne iz jedrskega sporazuma z Iranom.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Dow Jones je v primerjavi s petkom preteklega tedna napredoval za 568,66 točke oziroma 2,3 odstotka na 24.831,17 točke. Širši indeks Standard Poor's je napredoval za 64,30 točke oziroma 2,4 odstotka na 2727,72 točke, tehnološki indeks Nasdaq Composite pa za 193,27 točke oziroma 2,7 odstotka na 7402,88 točke.

Dow Jones se je po uspešnem tednu ponovno prebil nad gladino v primerjavi s koncem lanskega leta in je sedaj višje 111,95 točke oziroma 0,5 odstotka. SP 500 je prav tako višje za 54,11 točke oziroma 2,0 odstotka, Nasdaq pa je od konca lanskega leta napredoval že za 499,49 točke oziroma 7,2 odstotka.

Več iz rubrike

aktualno

Boštjan Gorjup: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci…

Na današnji 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gosp…

aktualno

V Štajerskih termah gneča - mestna središča so prazna

Turistični ponudniki na Štajerskem so z uveljavitvijo turističnih bonov začeli beležiti večji obisk.

aktualno

V Goriških Brdih polno turistov - več gostov si niti ne želijo

Turistične nastanitve in lokali v Goriških Brdih so se začeli polniti že kmalu po začetku sproščanja ukrepov zaradi epidemije.

aktualno

Turisti iz držav z rdečega seznama v karanteno brez nadomestila

Danes začenja veljati zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val covida-19.

Komentarji: