Vrednost odkupa okroglega lesa lani višja za 34 odstotkov

Vrednost odkupa okroglega lesa iz zasebnih gozdov je lani dosegla 65,8 milijona evrov, kar je 33,7 odstotka več kot leta 2015, vendar pa je bila večja tudi količina odkupljenega lesa. V strukturi odkupa okroglega lesa so prevladovali hlodi za žago in furnir, kažejo danes objavljeni podatki statističnega urada.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Vrednost odkupljenih hlodov za žago in furnir (54,74 milijona evrov) je bila lani višja za 42,9 odstotka, vrednost odkupa lesa za celulozo in plošče pa za 12,8 odstotka (7,38 milijona evrov).

Vrednost odkupljenega lesa za kurjavo in drugega okroglega industrijskega lesa se je znižala za 16,1 oziroma 13,4 odstotka na 2,63 oziroma 1,1 milijona evrov.

V strukturi vrednosti celotnega odkupa okroglega lesa je bil delež hlodov za žago in furnir največji, in sicer je znašal 83,1 odstotka. Delež lesa za celulozo je znašal 11,2 odstotka, delež lesa za kurjavo štiri odstotke in delež drugega okroglega industrijskega lesa 1,7 odstotka celotne vrednosti.

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: