Volkswagnovo poslednje slovo hrošču

Volkswagen je v sredo v Mehiki obeležil konec proizvodnje legendarnih hroščev. Zadnji proizvedeni avto v modri barvi so odpeljali v muzej v mehiški Puebli. 
Fotografija: Nemogoče si je predstavljati Volkswagen brez hrošča. Pixabay
Nemogoče si je predstavljati Volkswagen brez hrošča. Pixabay

Nemški avtomobilski velikan je konec proizvodnje ikoničnega modela obeležili v mehiški Puebli, kjer so avto proizvajali zadnjih 40 let. Model je močno zaznamoval ameriško popularno kulturo in dosegel zvezdniški status zahvaljujoč vlogam v filmih Herbie in Love Bug (Ljubezenski hrošč).

"Nemogoče si je predstavljati Volkswagen brez hrošča," je dejal predsednik in izvršni direktor Volkswagnove skupine v Ameriki Keogh. "Čeprav je prišel čas, bomo v Volkswagnu vedno cenili vlogo, ki jo je imel avto pri evoluciji naše znamke," je dodal.

Model, ki se ga je prijel vzdevek hrošč, je bil na severnoameriški trg iz Nemčije prvič pripeljan leta 1949. V ZDA so jih prodali skoraj pet milijonov, kar predstavlja okoli četrtino prodanih modelov po vsem svetu, so zapisali v Volkswagnu. V nemškem velikanu so sicer prodali 21,5 milijona hroščev.

Nemci so konec 90. let prejšnjega stoletja predstavili nov model legendarnega hrošča in jih do leta 2010 prodali 1,2 milijona. Aktualna tretja generacija hroščev je zaživela leta 2011. Vsi modeli so bili proizvedeni v Puebli.

V omenjeni tovarni bodo kmalu začeli s proizvodnjo športnih terenskih vozil, namenjenih za severnoameriški trg.

Več iz rubrike

aktualno

Stotisoče ljudi že načrtuje obisk Italije, tudi državljani ostajajo doma

Za zdaj mednarodni turizem ni le nemogoč, ljudje v Italiji ne morejo potovati niti med regijami. Od 3. junija bo vse drugače.

aktualno

Prihodnost filmske industrije je jasna

Kako bo filmska industrija izšla iz te krize v smislu novih poslovnih modelov, estetskih praks in tehnične infrastrukture?

aktualno

Prvi val nemških turistov že na hrvaškem

Ob vstopu v Hrvaško bodo podrobnosti turistov zabeležene z zbiranjem dodatnih podatkov - destinacija, številka mobilnega telefona in elektronski naslov.

aktualno

Na Dunaju ulice spreminjajo v poletne zelene oaze

Zaradi vedno hujše vročine v mestu bodo letos poleti na Dunaju 22 cest in ulic spremenili v tako imenovane hladne ulice (Coole Straßen). Zaprli jih bodo za promet ter na vozišča in parkirišča namesti…

Komentarji: