Volkswagen in Stellantis: šibko povpraševanje po električnih avtomobilih

Prekinjena je proizvodnja električnih modelov dveh evropskih velikanov. Je krivo slabo splošno stanje na trgu ali pritisk tekmecev?
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Volkswagen in Stellantis bosta oktobra in novembra začasno ustavila proizvodnjo nekaterih njunih električnih avtomobilskih modelov, v obeh primerih naj bi bil razlog v tržnih razmerah, torej manjšem povpraševanju, kot je bilo načrtovano.

Avgustovski podatki o prodaji električnih avtomobilov v Evropi so sicer dobri, po podatkih panožnega združenja Acea so v EU dosegli doslej največji tržni delež, konkretno 21 odstotkov, posebej močna je bila tudi rast v Nemčiji (pred koncem podjetniških ugodnosti za nakup). A očitno jesen na to temo ni tako vesela, vsaj ne za vse proizvajalce.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.