Vojna je okrepila energetski šok

Nadaljevanje vojne v Ukrajini je še naprej največje tveganje za stabilnost svetovnega gospodarskega sistema.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Z mislimi, besedami, vse bolj pa tudi z dejanji se zavedamo, da lahko nadaljevanje izkoriščanja fosilnih goriv nepopravljivo pripomore k poslabšanju klimatskih razmer na planetu. Vendar pa nam sedanja geopolitična kriza, ki jo je povzročil vojaški napad Rusije na Ukrajino, jasno kaže, da je vodilni vir energije na planetu še vedno – fosilni. Letošnji cenovni naftni šok pomembno vpliva na inflacijo in s tem na vse sektorje gospodarstva.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.