Vlaganja v infrastrukturo naj bi se še povečala

Treba bi bilo poiskati še primernejši ukrep za financiranje investicij, kot je denimo proračunski sklad, ugotavljajo na ministrstvu.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Vlada je sprejela novelo zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v prometno infrastrukturo, s čimer se za nadaljnjih deset let zagotavljajo namenska sredstva za ceste in železnice. Kot izhaja iz vladnih gradiv, namerava država povečevati vlaganja v infrastrukturo, predvsem železnice. Treba pa bi bilo poiskati še primernejši ukrep za financiranje investicij, kot je denimo proračunski sklad, menijo na ministrstvu za infrastrukturo.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.