Vlada Holdingu Kobilarna Lipica omogočila obnovo objektov

Vlada je z družbo Holding Kobilarna Lipica sklenila pogodbo o ustanovitvi stavbne pravice in s tem holdingu omogočila, da nastopa v vlogi investitorja.
Fotografija: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Jože Suhadolnik

Holding bo lahko tako začel s postopki pridobivanja potrebnih dovoljenj za posege na objektih na območju Kobilarne Lipica, ki so nujno potrebni obnove. V spomeniškem območju Kobilarne Lipica je bilo v preteklih letih izvedenih več investicij, ki so dvignile raven kakovosti izvajanja javne službe in omogočajo boljše pogoje za konjerejo in konjeništvo.

A infrastruktura, ki je namenjena opravljanju pridobitnih dejavnosti, je zaradi pomanjkanja večjih vlaganj v daljšem obdobju v zelo slabem stanju in ne omogoča dviga ravni kakovosti turistične ponudbe. Holding Kobilarne Lipica jetako že začel s pripravo načrtov za predvidene investicijske posege na objektih, ki so nujno potrebni obnove. Na osnovi predvidenih posegov so določili nepremičnine, ki so povezane z nameravanimi investicijami in na katerih je potrebno ustanoviti stavbno pravico, da lahko holding nastopa v vlogi.

Najprej bo na vrsti hotel

Kobilarna Lipica se je sicer v holding preoblikovala sredi leta. Osnovni kapital holdinga je deset milijonov evrov, ki pa je namenjen predvsem obnovi turističnih zmogljivosti, najprej lipiškega hotela Maestoso z bazenskim kompleksom, nato še hotela Klub. Prenova hotela naj bi se začela konec leta in bo predvidoma zaključena pred začetkom turistične sezone 2019.

Na današnji seji je vlada podala tudi soglasje k ustanovitvi odvisne družbe Kobilarna Lipica, s sedežem v Lipici. Hkrati je sprejela sklep o določitvi nagrad in sejnin članov nadzornega sveta družbe Holding Kobilarna Lipica.

Več iz rubrike

aktualno

Na udaru bodo predvsem prihodnje generacije

Deset odstotkov najbogatejših zemljanov je odgovornih za več kot polovico vseh emisij med leti 1990 in 2015.

aktualno

Teden restavracij z oktobrsko izvedbo cilja na 100.000 gostov

Tudi jeseni bodo kulinarični navdušenci lahko uživali v tednu restavracij. Ta bo potekal od 9. do 18. oktobra v več kot 100 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah.

aktualno

Gospodarstveniki z MOP o dolgoročni podnebni strategiji Slovenije

Ministrstvo za okolje in prostor je v soboto na Gospodarski zbornici Slovenije predstavilo dolgoročno podnebno strategijo Slovenije pod sloganom #priložnos#izziv#izvedlljivost.

aktualno

Hrvaški siri do prestižnih svetovnih nagrad; sledi avtohtona konoplja

Proizvajalec Sirana Gligora s hrvaškega otoka Pag se je ponovno izkazal in prejel več mednarodnih nagrad.

Komentarji: