Vinar leta je postal koprski Vinakoper

V okviru sejma Agra so razglasili tudi nagrajence 43. strokovnega ocenjevanja Vino Slovenija, ki je julija potekalo v Gornji Radgoni. Na rednem delu ocenjevanja je sodelovalo 160 vinarjev iz šestih držav s 495 vzorci. Vinar leta postal koprski Vinakoper. Sedmič je vzporedno potekalo tudi ocenjevanje vin iz ekološko pridelanega grozdja.
Fotografija: Boris Šuligoj
Odpri galerijo
Boris Šuligoj

Skupno se je na letošnji slovenski vinski olimpijadi, kot ji radi rečejo vinarji in enologi, pomerilo 531 vzorcev iz šestih držav, ki jih je v presojo neodvisnim ocenjevalcem zaupalo 170 vinarjev, so sporočili organizatorji.

Predsednik ocenjevalnih komisij Mojmir Wondra je izpostavil, da je bil vinski letnik 2016 nekoliko težaven, saj so ga predvsem v smislu manjše količine pridelka pestile slabe vremenske razmere, kljub temu pa so vinogradniki in vinarji vzgojili vrhunska vina. Med drugim je po njegovem razveseljivo tudi dejstvo, da so bili ocenjevalci priča zelo malo napakam, "kar pomeni, da vinarji vedo, kaj poslati na to pomembno tekmo v Gornjo Radgono".

Več iz rubrike