Tanja Skaza: Direktorji, ukrotite svoj ego (VIDEO)

Tanja Skaza je javno sporočila, da zaključuje poslovno pot direktorice družinskega podjetja Plastika Skaza. Kako se s tem sooča? Kako je odločitev povezana z egom? Zakaj bi morali vsi direktorji ukrotiti svoj ego?
Fotografija: Tanja Skaza. Foto Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Tanja Skaza. Foto Uroš Hočevar

Tanja Skaza je javno sporočila, da zaključuje poslovno pot direktorice družinskega podjetja. Na novinarski konferenci v Srebrnem salonu hotela Union v Ljubljani je oznanila, komu bosta s soprogom zaupala vodenje njunega podjetja. To sta dr. Robert Agnič in Bart Stegeman (oba prihajata iz podjetja), medtem ko Igor in Tanja Skaza ostajata 98-odstotna lastnika podjetja, ki ni naprodaj, in bosta v prihodnje opravljala nadzorniško funkcijo. Za Svet kapitala je Tanja Skaza komentirala: »Ne le, da moramo biti lastniki družinskih podjetij tako čustveno kot tudi karierno in poslovno pripravljeni na prenos upravljanja, tudi podjetje mora dozoreti za to, da ga prevzamejo nove generacije managerjev.«


Kako se Tanja Skaza sooča z občutki ob predaji mesta direktorice?

"Z možem predajava zdravo podjetje v roke dvema dobrima osebama. Glede odločitve sva pomirjena, ker živimo iste vrednote in imamo enako vizijo za prihodnost," zagotovi.
Vseeno pa je bila postavljena pred pomembno odločitev, ob kateri je trpel tudi ego, jo pobaramo.

"Vsako podjetje, ki raste, ima voditelja z močnim egom. Le-ta ga žene naprej, da je podjetje uspešno in močnejše. Ko pa nekega dne direktor svoj ego pusti na strani, spozna pravo kvaliteto delovanja podjetja. To so ljudje, ki ustvarjajo dobro zgodbo. Takat bolj čisto in iskreno vidi, da ni edini, ki si želi uspeha, ampak vsi zaposleni. Slednji niso le delali v službi, ampak soustvarjali zgodbo. Dirkektorji nismo najpametnejši ljudje v podjetju," zagotovi Skaza.

Bart Stegeman, Tanja Skaza in dr. Robert Agnič.  Foto Uroš Hočevar
Bart Stegeman, Tanja Skaza in dr. Robert Agnič.  Foto Uroš Hočevar


Nasvet za direktorje: Pustite svoj ego doma


"Prej, ko boste pustili ego doma in prišli med svoje ljudi samo kot iskren ter nežen človek, prej se vam bodo začele dogajati dobre stvari," razloži nekdanja direktorica podjetja.


Kako ukrotiti ego?

Ker pa se naloga zdi lažja, kakor je v resnici, je Skaza povedala, kako se lotiti te naloge. "Ne iščite več vzrokov zunaj sebe, npr. zakaj niste uspešni, ampak bodite iskreni, poslušajte srce, verjamite in zanašajte se nase. Ko sem enkrat dala izgovore na stran, sem spoznala, da sem odgovorna jaz. Morda se je kdaj pripetilo, da nisem na pravilen način podala informacij, ali pa dala napačnim ljudem napačne naloge in obremenitve, včasih smo različni ljudje enostavno drugače gledali na pričakovanja. In tu je točka, na kateri je potrebno spustiti vajeti, zadihati in poslušati srce, ne ega."


Nova karierna pot: Osredotočanje na ženske




 













 

Več iz rubrike

Rimac Technology bo razvil in proizvedel baterijske sisteme za Skupino BMW

To sodelovanje predstavlja ključni trenutek v rasti podjetja Rimac Technology.

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.