VIDEO: Kaj vse bi lahko sestavili iz plastike v oceanih?

V predstavitvenem videu si oglejte, kaj vse bi lahko sestavili iz odpadne plastike v oceanih. Po sledečih primerjavah boste dvakrat premislili, preden boste ponovno uporabili plastične izdelke za enkratno uporabo.
Fotografija: YouTube
Odpri galerijo
YouTube

Za razliko od papirja potrebujejo plastika, aluminij in drugi odpadne materiali stoletja, da se razgradijo.
Največ odpadne plastike najdemo v oceanih, kjer zastruplja okolje in raznovrstne oblike življenja, ki sestavljajo danes zelo onesnažen ekosistem.
V velikih oceanih najdemo več plavajočih otokov smeti, katerih dimenzije stalno naraščajo. Največji med njimi je pacifiška zaplata.
V spodnjem videu si oglejte, s čim lahko primerjamo količino plastike v oceanih.

Več iz rubrike

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

aktualno

Poslujte sodobno z uporabo naprednega paketa

Digitalne storitve vsak dan znova dokazujejo, da so dobrodošla rešitev za naš natrpani vsakdan. Z njihovo pomočjo se lahko opravkov lotimo kar od doma ali med potjo; vse, kar potrebujemo, so le račun…

aktualno

Iztok Seljak, Hidria: Kriza nikakor ni mimo

V skupini Hidria so junija in julija naročila po koronskem šoku začela rasti, a v podjetju ostajajo previdni, je v intervjuju za STA povedal direktor Hidrie Holdinga Iztok Seljak.

Komentarji: