Viar uspešno digitalizira slovensko industrijo

Startup Viar orje ledino na področju virtualne resničnosti, njihov virtualni mentor REWO pa podjetjem omogča 12-krat hitrejši prenos znanj na zaposlene.
Fotografija: Ekipa Viar Foto: Arhiv podjetja
Odpri galerijo
Ekipa Viar Foto: Arhiv podjetja

Slovensko zagonsko podjetje Viar iz Celja, s podružnico v Seattlu in zvenečim naborom ameriških ter slovenskih investitorjev, je že leta 2017 prejel nagrado Slovenski start:up leta, danes pa uspešno digitalizira slovensko industrijo.

Startup, ki od ustanovitve leta 2015 uspešno orje ledino na področju virtualne resničnosti, je na trg vstopil z rešitvijo za vizualizacijo nepremičnin, kartonastimi očali Viarbox in platformo Viar360 ter osvojil kupce, kot so Disney, Microsoft, Volvo, Bosch, Renault in Samsung. Danes pa njihov virtualni mentor REWO proizvodnim podjetjem, kot so Elan, Odelo, Cablex, Kolektor in številni drugi, omogoča, da uspešno zajemajo, ohranjajo in vizualno prenašajo znanje na svoje zaposlene tudi do 12-krat hitreje, kot so to počeli še pred kratkim. S tem bistveno izboljšujejo kakovost svojih izdelkov in zadovoljstvo delavcev ter zvišujejo splošno produktivnost podjetja.

Sodelujejo tako z domačimi kot tujimi podjetji, o skupnih točkah obojih in odlikah slovenskih uspešnih podjetniških zgodb je za Svet kapitala Jernej Mirt, direktor podjetja, povedal: »Vsa podjetja, s katerimi sodelujemo, delujejo zelo preudarno, zato je pomembno, da z vsakim posebej vzpostavimo zaupanje v podjetje, v produkt in v ljudi, s katerimi sodelujejo. Slovenska podjetja so izjemno učinkovita, še posebej, ko delajo skupaj za skupni cilj. Verjamem, da bi lahko bila ob dobrem vodenju tudi najboljša na svetu.«

Startup Viar je hkrati eden izmed najbolj uspešnih prejemnikov investicije SK75 Slovenskega podjetniškega sklada za konvertibilno posojilo v višini 75.000 evrov, namenjeno mladim inovativnim podjetjem za lažji zagon posla. Konec avgusta je na Start:Up Slovenija tekla konferenca, kjer je Jernej Mirt zainteresirani javnosti predstavil birokratske zadolžitve pri prijavi na razpis, za katere v splošnem meni, da je prav, da obstaja. »Res je, da so nekatere države bolj sproščene glede tega, druge manj, ampak red mora biti. Poleg tega se mi zdi, da procesi v Sloveniji niso tako kompleksni, zahtevajo pa nekaj truda, kar je tudi prav, saj, če se nisi pripravljen potruditi za pridobitev sredstev, potem tudi nisi pripravljen potrpeti za uspeh podjetja.«

Več iz rubrike

aktualno

PKP7: Predlog pripravljen, sindikati na nogah

Vlada je pripravila predlog sedmega protikoronskega zakona, ki bo ponudil dodatno pomoč gospodarstvu. V ZSSS so na nogah, saj so bili sindikati znova izključeni iz priprave nabora ukrepov.

aktualno

Kitajci kupili avstralski otok in izgnali domačine

Kitajsko podjetje je kupilo avstralski otok in zdaj preprečuje, da bi Avstralci stopili nanj. Tako domačini kot turisti so ogorčeni.

aktualno

Barack in Michelle Obama sta si privoščila za skoraj 12 milijonov

Novi dom zakoncev Obama stoji na 29 hektarjev velikem posestvu, ima 7 spalnic in 8 in pol kopalnic. Na voljo je tudi zasebna plaža.

aktualno

V pandemičnih razmerah 9-milijdarna prodaja na črni petek

Trgovine v ZDA so se pripravile na drugačno izvedbo črnega petka. Medtem, ko se je prodaja v trgovinah razpolovila, spletna prodaja z 9 milijardami dolarjev.

Komentarji: