Veuve Clicquot Business Woman Award: Irena Fonda je slovenska finalistka

Nagrado za uspešnost v svojem poslu, ki s svojo odličnostjo v podjetništvu spreminja svoje okolje in družbo, je tokrat prejela Irena Fonda.
Fotografija: Žiga Intihar
Odpri galerijo
Žiga Intihar

V prostorih Hotela Slon v središču Ljubljane je bila v četrtek, 20. septembra, podeljena nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award, ki jo v Sloveniji uspešnim podjetnicam podeljujejo že drugo leto zapored. Nagrado za poslovne ženske, ki s svojo odličnostjo v podjetništvu spreminjajo svoje okolje in družbo, je tokrat prejela Irena Fonda, ki se bo 29. novembra z nominirankami iz Hrvaške, Srbije in Črn Gore pomerila za regijsko nagrado Veuve Clicquot Business Woman Award.

Za prestižni naslov je letos potekal izjemno izenačen boj, a se je na koncu strokovna žirija pod vodstvom Urške Šefman Sojer, ki je sicer lansko leto kot prva Slovenka prejela to mednarodno priznanje, za imenovanje slovenske finalistke za Ireno Fonda odločila pred Heleno Cvikl in Urško Alič.


O kandidatkah in nagradi:

Slovenske kandidatke za Veuve Clicquot Business Woman Award


Podobno kot Veuve Clicquot dolguje svoj izjemni sloves za svoj čas neverjetno napredni ženski - Madame Clicquot, tako Irena Fonda s svojim znanjem, inovativnostjo, pionirskim pristopom, ponosom, navdušenjem in odločnostjo vodi, razvija in soustvarja navdihujočo poslovno zgodbo. Tako kot je Madame Clicquot vedno zahtevala le eno, najvišjo kakovost, si je podobno vodilo zastavila tudi Irena Fonda: vzgojiti najboljše gojene brancine na svetu. Pri vsem tem pa sledi najvišjim standardom dobre poslovne prakse in odgovornega poslovanja.

Irena Fonda se je zaradi očetovega in bratovega vpliva že zgodaj močno navezala na morje in se pridružila družinskemu podjetju ribogojnica Fonda, ki jo je kot direktorica razvila v široko prepoznavno znamko. V podjetju so razvili blagovno znamko Fonda piranski brancin in prek tega različne produkte, ki združujejo tako izobraževanje, ribogojstvo, kulinariko kot turizem. Svoje raziskovalne izkušnje prav tako uspešno uporablja za pripravo mednarodnih projektov, s katerimi želi podjetje še izboljševati. Irena Fonda je molekularna biologinja – doktorica znanosti s področja molekularne biologije v onkologiji – in prejemnica številnih priznanj za študijske dosežke.


Letos bodo najbolj pronicljive poslovne ženske iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore obiskale Ljubljano, saj bo 29. novembra razglašena prejemnica regijske nagrade VCBWA 2018.

Žiga Intihar
Žiga Intihar

Več iz rubrike

aktualno

V Zrečah in na Rogli zadovoljni s turističnimi boni

Podjetje Unitur je zadovoljno s poletno sezono v Termah Zreče in na Rogli, saj se je veliko Slovencev odločilo izkoristiti turistične bone v njihovih destinacijah.

aktualno

Direktor Turizma Bohinj: Ni nas treba učiti, kako naj delamo in nam očitati, da…

Direktor Turizma Bohinj Klemen Langus izpostavlja potrebo po uravnoteženosti med lokalnim okoljem in turizmom, ki je v tem oziru lahko zgolj na drugem mestu.

aktualno

Izola, Portorož, Piran: Nabito polne plaže; prostora zmanjkuje

Slovenske obalne destinacije so zadovoljne s turističnim obiskom v prvem delu poletne sezone.

aktualno

Britanskemu trgu dela grozi črn konec leta

Številni zaposleni Britanci bi lahko s koncem vladne podpore izgubili službo. Britanski ekonomisti opozarjajo na brezno brez dna.

Komentarji: