Velike razlike v prodaji električnih avtomobilov po Evropi

Evropski delež v celotni prodaji je 12 odstotkov, slovenski pol manjši. V Nemčiji se je pred koncem leta zgodila močna rast.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Prodaja električnih avtomobilov v Evropi postopoma raste, a je z izjemo nekaterih držav še daleč od visokih deležev, pa čeprav naj bi bili že čez dobro desetletje v prodaji dovoljeni le še takšni avtomobili. Tudi znotraj evropskega povprečja je kar nekaj razlik. Za preboj električne mobilnosti bo potrebno še marsikaj, tudi nižja cena tovrstnih izdelkov.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.