Vasant Narasimhan, mož, ki bo prevzel krmilo Novartisa

Vodenje švicarskega farmacevta, ki je lastnik ljubljanskega Leka, bo prevzel Vasant Narasimhan.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Po nenadnem odstopu Josepha Jimeneza bo vodenje švicarske farmacevtske multinacionalke Novartis prevzel 41-letni doktor s Harvarda Vasant Narasimhan.

Novartis je največja farmacevtska družba v Evropi in je med drugim lastnica švicarske farmacevtske družbe Sandoz, pod katero sodi tudi ljubljanski Lek.

Narasimhan je trenutno vodja razvoja zdravil v Novartisovem centru v Baslu, 57-letnega Jimeneza pa bo na položaju predsednika uprave Novartisa zamenjal februarja prihodnje leto.

Kot je ob napovedi svojega odstopa poudaril Jimenez, je večkrat javno povedal, da po njegovem mnenju predsednik uprave ne bi smel te naloge opravljati več kot osem let.

Njegov naslednik Narasimhan je ameriški državljan indijskih korenin, ki sodi med najmlajše šefe v katerikoli od globalnih farmacevtskih družb. Emma Walmsley je pri 48 letih aprila letos prevzela vodenje londonske družbe GlaxoSmithKline, v ZDA pa je 50-letni David Ricks prevzel vodenje družbe Eli Lilly & Co..

Narasimhan za Novartis dela od leta 2005, pred tem je bil zaposlen pri McKinsey & Co., iz medicine je doktoriral na Harvardu.

 

Več iz rubrike

Komentarji: