V Veliki Britaniji vse manj delavcev iz EU

Število delavcev iz EU v Veliki Britaniji je v tretjem četrtletju padlo najbolj od leta 1997, kažejo podatki nacionalnega statističnega urada, ki drastični padec pripisuje bližajočemu se brexitu. Znižalo se je predvsem število delavcev iz vzhodne Evrope.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Število delavcev iz EU se je med julijem in septembrom v letni primerjavi znižalo za 132.000 na 2,25 milijona, kar je največji padec na letni ravni, odkar statistični urad spremlja te podatke, in tretje zaporedno četrtletje s padcem.

Še leto nazaj je v Veliki Britaniji delalo 2,4 milijona delavcev iz EU.

London naj bi v pogovorih z Brusljem kmalu dosegel dogovor o pogojih, pod katerimi bo država marca 2019 zapustila unijo.

V tretjem četrtletju je sicer število brezposelnih na Otoku zraslo za 21.000 na 1,38 milijona. Stopnja brezposelnosti pa se je v primerjavi s prejšnjim četrtletjem zvišala za 0,1 odstotne točke na 4,1 odstotka. V enakem obdobju lani je bilo brezposelnih 4,3 odstotka Britancev.

Več iz rubrike

aktualno

Britanci sproščajo ukrepe, a niso vsi prepričani da bodo »preživeli«

Velika Britanija se je po treh mesecih karantene počasi odpira, medtem pa lastniki podjetij ne vedo ali bo gospodarstvo dejansko tudi zaživelo.

aktualno

V Piranu poka po šivih

Čeprav so hoteli v piranski občini v juniju zabeležili skoraj dve tretjini manj nočitev kot pred enim letom, te dni »pokajo po šivih«.

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

Komentarji: