V Trebnjem brezplačno do novega znanja in veščin

Center za izobraževanje in kulturo (CIK) Trebnje, ki je zadnji leti poskrbel za brezplačno usposabljanje in izobraževanje več kot 2000 posameznikov, januarja začenja nove tečaje usposabljanja odraslih, ki nimajo statusa upokojenca, dijaka ali študenta.
Fotografija: Delo
Odpri galerijo
Delo

Tečaje sofinancirata ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropski socialni sklad.

Trebanjski CIK je sporočil, da programi obsegajo tečaje tujih jezikov in slovenščine za tujce, računalništva, usposabljanja za zdrav življenjski slog in osebnostno rast, za obvladovanje stresa in komunikacije, hkrati pa priprave za preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij, za opravljanje izpita iz tujih jezikov in slovenščine ter za pridobivanje evropskega računalniškega spričevala ECDL.

Prednost na tečajih bodo imeli starejši od 45 let, ki se do zapolnitve mest posameznega programa lahko prijavijo telefonsko ali z elektronsko pošto.

V projektnem partnerstvu poleg trebanjskega CIK, ki je vodja projekta, sodelujejo še Razvojno izobraževalni center Novo mesto, Center biotehnike in turizma Grm Novo mesto ter Šolski center Novo mesto. Foto arhiv Delo

Več iz rubrike