V Slovenijo prihaja poljska modna hiša LPP

V Slovenijo prihaja poljska modna hiša LPP, znana po blagovnih znamkah oblačil Reserved, Cropp, House, Mohito in Sinsay. Odprtje prve trgovine je načrtovano za začetek septembra, to bo trgovina Reserved v celjskem Citycentru. V LPP sicer v Sloveniji načrtujejo nadaljnjo širitev verige trgovin.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Prodajalna Reserved bo v Citycentru Celje v pritličju, na 1700 kvadratnih metrov površine pa bo potrošnikom na voljo kolekcija za ženske, moške, mladino in otroke, so pojasnili v Citycentru.

V LPP so širitev v Slovenijo načrtovali že dlje časa. Celje je po besedah vodje službe za širitev in lizing za jugovzhodno Evropo v LPP Ivane Marjanović tretje največje mesto v Sloveniji, Citycenter pa ima najboljše mesto v regiji. "Za nas je to odlično izhodišče za nadaljnjo širitev blagovne znamke v državi," je dodala.

LPP, ki je prisoten v 20 državah v Evropi, Afriki in Aziji, širi poslovanje tudi drugod. V drugi polovici letošnjega leta namerava odpreti trgovino tudi v Kazahstanu. Poleg tega pa za prihodnje leto načrtuje odprtje trgovin na Finskem in v BiH, je poročala poljska tiskovna agencija PAP.

Poljska skupina je letos vstopila na izraelski trg. Potem ko je sredi avgusta v Tel Avivu skupaj z izraelsko trgovsko verigo H&O odprla prvo trgovino, in sicer Reserved, namerava v prvi polovici leta 2019 odpreti še drugo trgovino v Izraelu.

"Naslednja trgovina bo verjetno Sinsay, vendar je naš cilj, da imamo na izraelskem trgu vse znamke. Pogovori so v teku, iščemo privlačne lokacije za naše nove trgovine," so po poročanju PAP sporočili iz LPP.

LPP je bil ustanovljen leta 1991 v Gdansku, kjer ima tudi sedež. Danes ima 25.000 zaposlenih na Poljskem, v Evropi, Aziji in Afriki.

Več iz rubrike

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.

Slovenska senatorka brani ameriške medije pred tehnološkimi velikani

ZDA pripravljajo zakonodajo, po zgledu avstralske, ki bo omejila tržno premoč Googla in Facebooka.