V Sankt Peterburgu se začenja mednarodni ekonomski forum

V ruskem Sankt Peterburgu bo od danes do sobote potekal 21. mednarodni ekonomski forum, ki ga bodo med drugim zaznamovale razprave o možnostih nadaljnjega razvoja medsebojnega gospodarskega sodelovanja v dobi napredne digitalizacije. Foruma se bo udeležil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Plenarnega zasedanja ekonomskega foruma se bodo med drugim udeležili ruski predsednik Vladimir Putin, indijski premier Narendra Modi in avstrijski kancler Christian Kern, poleg njih pa več kot 500 tujih podjetij iz 62 držav.

Po pisanju nemške tiskovne agencije dpa se bo Rusija na forumu po treh letih gospodarske krize znova pokazala v boljšem stanju. Od tega si koristi obetajo tudi tuja podjetja, ki pričakujejo vnovično okrepitev investicijskega sodelovanja.

Počivalšek se bo ob robu foruma srečal z namestnikom ruskega ministra za gospodarstvo Aleksejem Gruzdevom, ruskim ministrom za množične komunikacije Nikolajem Nikiforovom, iranskim ministrom za telekomunikacije Mahmudom Vezijem in rektorjem sanktpeterburške državne ekonomske univerze Igorjem Maksimcevom. Z guvernerjem Vologodske pokrajine Olegom Kuvšinikom bo podpisal tudi memorandum o sodelovanju, so sporočili z ministrstva.

Sanktpeterburški ekonomski forum je po ocenah mnogih analitikov Putinov odgovor na Svetovni gospodarski forum, ki je letos minil v znamenju svaril pred protekcionistično gospodarsko politiko. Udeleženci foruma so poudarili, da izolacionizem in protekcionizem nista rešitev za sodobno gospodarstvo, globalni gospodarski razvoj pa da je prišel predaleč, da bi ga lahko ustavili.

Več iz rubrike

Komentarji: