V pivnico na druženje, telefoni so namreč prepovedani

»Odloži telefon, privošči si požirek piva in se nasmej s prijatelji« je novi moto pivovarske verige Samuel Smith Old Brewery.
Fotografija: V Veliki Britaniji v več kot 250 pivnicah prepovedana uporaba elektronskih naprav. Čas za prijatelje je zagotovljen, obljubljajo lastniki. Foto: Pixabay
Odpri galerijo
V Veliki Britaniji v več kot 250 pivnicah prepovedana uporaba elektronskih naprav. Čas za prijatelje je zagotovljen, obljubljajo lastniki. Foto: Pixabay

V verigi angleških pivskih lokalov Samuel Smith Old Brewery, ki ima po vsem Otoku več kot 200 pivnic in s svojo 261-letno tradicijo soustvarja trende na Otoku, so se odločili, da gostom prepovejo uporabo mobilnih telefonov v njihovih prostorih, piše Bloomberg.

Zaposleni v pivnicah gostom, ki želijo v njihovih prostorih uporabiti katero koli elektronsko napravo, prijazno pokažejo »memo«, ki sporoča, naj opravke s svojim telefonom, računalnikom ali tablico, opravijo izven prostorov lokala. »Tako kot piše na označevalnih tablah, da je kajenje prepovedano, smo tablam zdaj dodali še nove, na katerih piše, da je telefoniranje in uporaba elektronskih naprav v prostorih prepovedana. Uporabniki le teh gredo lahko svoje elektronske posle opraviti izven naših prostorov,« so pojasnili v podjetju.

S tem želijo spodbuditi goste, da se med seboj pogovarjajo in posvetijo čas le tistemu, s katerim so se odločili za obisk lokala. Nivo pogovora pa so v podjetju določili že leta 2017, ko so sprejeli interno pravilo, da zaposleni in gostje ne smejo preklinjati.

Več iz rubrike