V New Yorku pijejo slovenska vina

Mesto New York je marca na zahodu Manhattna dobilo novo središče Hudson Yards, kjer je prisotna tudi Slovenija z vini podjetja Vinakoper.
Fotografija: Ker Slovenija nima količin, da bi preplavili trg z vini za široko potrošnjo, se tudi Vinakoper kot tudi drugi slovenski proizvajalci na ameriškem trgu osredotočajo na avtohtonost in kakovost. Foto Pixabay
Odpri galerijo
Ker Slovenija nima količin, da bi preplavili trg z vini za široko potrošnjo, se tudi Vinakoper kot tudi drugi slovenski proizvajalci na ameriškem trgu osredotočajo na avtohtonost in kakovost. Foto Pixabay

Točijo jih v britanski restavraciji Queensyard londonskega podjetja D&D.

Vinakoper so prišla v Queensyard takoj ob otvoritvi restavracije skupaj s sommelierjem iz hotela Peninsula na 5. aveniji ob Trumpovi stolpnici Rosariom Toscanom, ki kariero nadaljuje drugje, vina pa so ostala za ponudbo več tisoč dnevnim obiskovalcem Hudson Yarda.

Pretekli teden je restavracijo obiskal glavni enolog Vinakoper Boštjan Zidar, kjer je predstavil del njihove ponudbe.
Zidar je predstavil avtohtone sorte malvazije in refoška. Ker Slovenija nima količin, da bi preplavili trg z vini za široko potrošnjo, se tudi Vinakoper kot tudi drugi slovenski proizvajalci na ameriškem trgu osredotočajo na avtohtonost in kakovost. Udeleženci predstavitve so Zidarju priznali oboje.

Več iz rubrike