V nemškem parku miniatur zgradili zid okoli ZDA

Napoved novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa o gradnji zidu na meji z Mehiko je v Nemčiji že doživela uresničitev - v miniaturni obliki. V parku miniatur v Hamburgu, kjer imajo razstavljene modele železnic z vsega sveta, so namreč ob ameriškem modelu postavili zid.
Fotografija: AFP
Odpri galerijo
AFP

Obiskovalce parka Miniatur Wunderland je ob modelu ameriških železnic v petek po poročanju agencije Reuters presenetil miniaturni betonski zid z bodečo žico na vrhu, ki je zakrival pogled na znameniti Mount Rushmore in Las Vegas. Na zidu je napis "Naredimo svet spet čudovit" (Let the world be great again), ki se nanaša na Trumpov volilni slogan "Naredimo Ameriko spet veliko" (Let's make America great again).

"Nikomur ne želim govoriti, kaj naj misli. Vsak naj ob pogledu na ta zid sam odloči, ne glede na to, ali pripada levici, desnici ali sredini," je povedal soustanovitelj parka Gerrit Braun. "Glavno je, da ljudje sploh razmišljajo," je dodal.

Park velja za eno glavnih znamenitosti Hamburga in je priljubljen tudi med turisti iz ZDA. "Mislim, da gre za dober humor, kar je ravno to, kar svet v tem trenutku potrebuje, da se lahko sooči s tem, kar se dogaja v naši državi," je za Reuters povedal eden od ameriških turistov Ryan Ott.

Več iz rubrike