V Koper priplula prva potniška ladja letos

V Kopru pričakujejo, da bodo letos na tamkajšnjem potniškem terminalu gostili 82 potniških ladij, z njimi pa 98.000 turistov in 47.500 članov posadk. S tem bi se letošnja sezona uvrstila na drugo mesto po številu sprejetih potnikov doslej. Prvo potniško ladjo letos so v koprskem pristanišču privezali v petek.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Letošnja sezona bo torej po pričakovanjih zelo dobra. Boljša je bila le leta 2011, ko je v Koper prišlo kar 118.000 potnikov, so sporočili iz Luke Koper.

Na novo se je za postanek v Kopru letos odločil ladijski prevoznik TUI Cruises, ki bo mesto šestkrat obiskal z ladjo Mein Schiff 2. Ne bo pa v Koper več ladjarja Thomson Cruises. No, pravzaprav bo, saj se je preimenoval v Marella Cruises, potnike pa bo pripeljal z ladjama Marella Discovery 2 in Marella Celebration.

Koprski ladijski potniški turizem je sicer močno vezan na Benetke. Od 82 potniških ladij, ki jih pričakujejo do konca sezone, jih bo namreč velika večina, namreč 76, prišla iz Benetk ali pa tja odplula po obisku Kopra.

Vsi turisti bodo z ladjami Slovenijo še vedno obiskovali le v tranzitu, saj v naši državi še nimamo primerne infrastrukture, da bi Koper lahko postal matično pristanišče, kjer se križarjenja začnejo in končajo.

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: