V Elanu prenavljajo proizvodne zmogljivosti in večajo število zaposlenih

V Elanu so tako po skoraj 15 letih ponovno vzpostavili tudi sistem podeljevanja štipendij. Vse tri Elanove divizije beležijo rast in vodstvo podjetja je zadovoljno z rezultati poslovanja v prvi polovici leta.
Fotografija: Roman Šipić
Odpri galerijo
Roman Šipić

V begunjskem Elanu po menjavi lastnikov in krajšem prehodnem obdobju letos beležijo rast na vseh divizijah. Ob tem sledijo zastavljenemu načrtu obsežnih investicij v stavbe, opremo in zaposlene, ki bodo letos znašale okoli pet milijonov evrov.

Kot je za STA pojasnil glavni izvršni direktor Elana Jeffrey Tirman, ob zaključku enega projekta že začenjajo z novim. V začetku julija so tako v podjetju zaključili s prenovo velike proizvodne hale, ki je namenjena proizvodnji za segment vetrne energije in mogoča rast izdelave ohišij z 69 na 115 letno.

Hkrati že iščejo druge stavbe v tovarniškem kompleksu, ki bi jih lahko prenovili. "Dejstvo je, da naše poslovanje raste, zato potrebujemo več prostora za proizvodnjo. Poleg tega vlagamo v našo dediščino, saj urejamo nov muzej, ki bo predstavil živahno zgodovino Elana. Prenavljamo tudi našo trgovino," je povzel Tirman.

Sočasno raste število zaposlenih. V družbah skupine Elan so po skoraj 15 letih ponovno vzpostavili sistem podeljevanja štipendij dijakom in študentom tehničnih smeri, predvsem lesarstva, strojništva in mehatronike. Tako so avgusta objavili razpis za podelitev kadrovskih štipendij in na podlagi vseh prispelih vlog izbrali osem štipendistov.

Trenutno je v Elanu okoli 800 zaposlenih, medtem ko je v začetku lanskega leta število zaposlenih znašalo okoli 650. "Beležimo lepo rast in smo veseli, da smo lahko del te skupnosti," je sklenil Tirman, ki je zadovoljen tudi z rastjo prodaje v vseh treh divizijah in s poslovnimi rezultati ob polletju, podrobnosti pa ni izdal.

Sodeč po letnem poročilu za leto 2016, objavljenem na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve, so čisti prihodki od prodaje družbe Elan v letu 2014 znašali 54,6 milijona evrov, v letu 2015 so se zaradi širitve divizije vetrne energije dvignili na 58,7 milijona evrov, lani pa so znašali 58,4 milijona evrov. Čisti dobiček je lani dosegel 1,26 milijona evrov, medtem ko je leto pred tem znašal 3,6 milijona evrov.

Več iz rubrike