V Biogradu na moru gradijo noro vodno zabavišče Dalmaland

V Fun Parku Biograd v Biogradu na Moru na hrvaški obali se je začela gradnja vodnega parka in vodnih atrakcij Dalmaland.
Fotografija: V Fun Parku Biograd v Biogradu na Moru bodo bazeni, tobogani in spusti po vodi združeni s trenutnimi atrakcijami v parku, kot so Jurski svet, Vesolje, Pirate Bay in Divji zahod, da bi ponudili tematsko zabavo, vožnje in plavanje.Foto: croatiaweek.com
Odpri galerijo
V Fun Parku Biograd v Biogradu na Moru bodo bazeni, tobogani in spusti po vodi združeni s trenutnimi atrakcijami v parku, kot so Jurski svet, Vesolje, Pirate Bay in Divji zahod, da bi ponudili tematsko zabavo, vožnje in plavanje.Foto: croatiaweek.com

Na hrvaški obali se je začela gradnja vodnega parka in vodnih atrakcij Dalmaland, za katerega so odšteli 50 milijonov kun in bo omogočila preko 100 delovnih mest. Dalmaland bo združil vodne atrakcije s tematskimi aktivnostmi v Fun Parku Biograd.

V Fun Parku Biograd v Biogradu na Moru bodo bazeni, tobogani in spusti po vodi  od maja 2023 združeni s trenutnimi atrakcijami v parku, kot so Jurski svet, Vesolje, Pirate Bay in Divji zahod, da bi ponudili tematsko zabavo, vožnje in plavanje.

Projektanti in izvajalci vodnega parka so hrvaška podjetja, za same vodne atrakcije pa bo poskrbelo svetovno znano podjetje Polin Wateparks, ki je doslej izdelalo tobogane za več kot 50 svetovnih vodnih parkov.

Dalmaland bo predstavil naslednje znamenitosti:

Bazen z valovi - bazen z umetnimi valovi je posebno mesto za uživanje in sprostitev po adrenalinskih toboganih, vsake toliko pride plima in s seboj prinese val za valom.

Otroški tobogani in bazen - brezskrbna zabava za otroke z vodnimi topovi, tobogani in vodnimi fontanami.

Tobogani z bazenom – spusti po vodi različnih višin z množico svetlobnih in zvočnih efektov, v katerih bo v varnih razmerah uživala vsa družina na več kot 2 kilometrih poti.

Dalmaland se bo za vse vodnih atrakcij željnih odprl maja 2023. Foto: croatiaweek.com
Dalmaland se bo za vse vodnih atrakcij željnih odprl maja 2023. Foto: croatiaweek.com

Potapljaški bazen - prava vodna oaza zabave in smeha za vse starosti Adrenalinski hitri tobogani - zankasta raketa, ki doseže hitrost 12,56 m/s in windigo s hitrostjo 11,07 m/s. Bazeni bodo imeli vgrajene toplotne črpalke za ogrevanje bazena.

Na slavnostni postavitvi temeljnega kamna so bili večraj  prisotni številni predstavniki županije, občin, turističnih skupnosti, hotelov, Erste banke in sponzorjev, med njimi predsednik GZS Zadar Denis Ikić, predstavnik Zadarske županije Ante Vukašin in župan Biograda na Moru Ivan Knez. Blagoslov je vodil don Frane Šindija, iz župnije Biograd.

Dalmaland se bo odprl na hrvaški dalmatinski obali

Za sezono 2023 bo nabavljena tudi nova oprema, in sicer bo celoten Fun Park Biograd prešel na brezgotovinsko plačevanje z zapestnicami z RFID čitalnikom.

Celotna naložba je vredna 50 milijonov kun, naložba bo izvedena iz naložbenega posojila Erste Bank in bo zagotovila dodatnih 30 delovnih mest, tako da bo število zaposlenih v parku 100 zaposlenih, od tega 30 redno zaposlenih.

Dalmaland se bo za vse vodnih atrakcij željnih odprl maja 2023.

Več iz rubrike