Ustanovitelja Instagrama odstopila zaradi Zuckerberga

Kevin Systrom in Mike Krieger, očeta družabnega omrežja Instagram, se odpovedujeta vodstveni funkciji in zapuščata podjetje. Kriva naj bi bila nesoglasja z Markom Zuckerbergom.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Systrom in Krieger sta leta 2010 skupaj ustanovila trenutno najbolj popularno družabno omrežje Instagram, ki služi predvsem deljenju fotografij. Aplikacijo je dve leti po rojstvu zakupilo podjetje Marka Zuckerberga, Facebook Inc. Ameriški mediji poročajo, da sta se ustanovitelja odločila zapustiti podjetje zaradi vse bolj ostre napetosti med njima in lastnikom, težavo predstavlja predvsem njuna izguba avtonomnosti.

Omrežje Facebook je po škandalu »Cambridge Analytica« postal precej manj popularen in obiskan, v javnosti znan kot manj verodostojen, vanj se priteka vse manj denarja... Portfelj podjetja Facebook Inc. je do sedaj imel svetlo točko Instagram, a po aktulanem dogodku je vse manj upanja za priljubljenost Marka Zuckerberga v javnosti.

Kevin Systrom je že objavil javno poslovilno pismo, v katerem se je zahvalil vsem zaposlenim in oznanil, da gresta s Kriegerjem novim izzivom naproti. Uradno pismo je zaključil z lepimi željami za Instagram in Facebook.

Kdo bo prevzel mesta CEO (Chief Executive Officer) in CTO (Chief Technology Officer) še ni znano.

 

Več iz rubrike