Uprava Petrola odstopila

Kadrovski vihar v energetski družbi je dobil epilog.
Fotografija: S 5,6 milijarde evrov letnih prihodkov je Petrol z naskokom največji trgovec v Sloveniji. Foto: Jure Eržen/Delo
S 5,6 milijarde evrov letnih prihodkov je Petrol z naskokom največji trgovec v Sloveniji. Foto: Jure Eržen/Delo

Predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik in člana uprave, Rok Vodnik in Igor Stebrnak so odstopili iz funkcij, so povedali v Petrolu. ​Razlog za takšno odločitev so razhajanja v strategiji.​ Kot je mogoče izvedeti neuradno, naj bi imela uprava ambiciozne načrte, ki pa so se nadzornikom menda zdeli preveč tvegani.

»Ponosen sem, kar smo v devetih letih naredili v družbi, kako smo jo prestrukturirali iz naftne družbe v energetsko trajnostno družbo z ogromnim potencialom. Žal se je pri točki o strategiji pokazalo, da se z nadzorniki preveč razhajamo, zato smo se odločili, da se sporazumno razidemo,« je po poročanju Financ po odstopu dejal Berločnik.

Zadevo podrobneje spremljajo na Delo.si

Več iz rubrike

aktualno

David Zappe, Pivovarna Laško Union: V krizi čudeže delajo zavzeti zaposleni

Tudi v krizni situaciji je treba ohraniti hladno glavo, hkrati pa biti odprt za disruptivne ideje. Izredni časi zahtevajo izredne pristope.

aktualno

Cel svet stoji, gradbinci pa se držijo rokov

Medtem ko zaposleni geodetske uprave in upravnih enot ostajajo doma, delavci na gradbiščih lovijo roke.

aktualno

Trump se je motil, a tega ne prizna

Sprva je koronavirus označil za demokratično žalitev, ga poimenoval »kitajski virus«, nato pa napovedal, da bo »čudežno« izginil, ko se bo ozračje segrelo.

aktualno

70 odstotkov minimalne plače, ne bo ustavilo zapiranja espejev

Prof. dr. Črt Kostevc: Država je razvezala mošnjiček in naredila nekaj smelih potez pri reševanju najbolj ogroženih, a bojim se, da to ne bo zadržalo toka.

Komentarji: