Uprava Petrola odstopila

Kadrovski vihar v energetski družbi je dobil epilog.
Fotografija: S 5,6 milijarde evrov letnih prihodkov je Petrol z naskokom največji trgovec v Sloveniji. Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
S 5,6 milijarde evrov letnih prihodkov je Petrol z naskokom največji trgovec v Sloveniji. Foto: Jure Eržen/Delo

Predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik in člana uprave, Rok Vodnik in Igor Stebrnak so odstopili iz funkcij, so povedali v Petrolu. ​Razlog za takšno odločitev so razhajanja v strategiji.​ Kot je mogoče izvedeti neuradno, naj bi imela uprava ambiciozne načrte, ki pa so se nadzornikom menda zdeli preveč tvegani.

»Ponosen sem, kar smo v devetih letih naredili v družbi, kako smo jo prestrukturirali iz naftne družbe v energetsko trajnostno družbo z ogromnim potencialom. Žal se je pri točki o strategiji pokazalo, da se z nadzorniki preveč razhajamo, zato smo se odločili, da se sporazumno razidemo,« je po poročanju Financ po odstopu dejal Berločnik.

Zadevo podrobneje spremljajo na Delo.si

Več iz rubrike

aktualno

Air France bo število zaposlenih zmanjšal za skoraj 7600

Francoski letalski prevoznik Air France bo število zaposlenih na ravni skupine zmanjšal za 7580, so danes sporočili iz družbe.

aktualno

Sloveniji opomin glede pranja denarja, ponarejanja in zaščite evra

Evropska komisija je objavila redni sveženj odločitev o postopkih zoper države članice, ki niso izpolnile obveznosti iz prava EU.

aktualno

Krizno spreminjanje nakupovalnih navad je velika podjetniška priložnost

Spremembe nakupovalnih navad niso težave, temveč priložnost za prilagoditev poslovnega modela in čas za vpeljavo novih rešitev v podjetje.

aktualno

Hrana se je podražila

Svetovne cene hrane so se junija povišale prvič od začetka leta, kaže poročilo Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO).

Komentarji: