Umiritev inflacije je zagotovo manjše zlo

Jedrna inflacija še narašča, centralne banke bodo verjetno bile boj z njo še leto ali dve.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Ponovni – sicer pričakovani – dvig obrestne mere ameriške centralne banke in predvsem komentarji njenega predsednika so še enkrat potrdili, da boj centralnih bank z inflacijo še zdaleč ni končan in da nas restriktivna monetarna politika še ne bo kmalu zapustila.

V zadnjem obdobju tako skoraj vse centralne banke po svetu lahko vodijo močno restriktivno monetarno politiko. Velikost dvigov obrestnih mer je velikokrat celo nad pričakovanji in prav nič se ne zdi, da bi centralne banke izgubljale zagon. To kaže na to, da inflacija še vedno ni pod nadzorom.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Delovna skupina predlaga nacionalnega prevoznika po modelu javno-zasebnega part…

Ministrica za infrastrukturo bo predlagala vladi, naj ministrstvu podeli mandat za iskanje rešitev za ustanovitev novega letalskega prevoznika

Hrvaška podjetja so lani povečala prihodke za 77 odstotkov

Tudi dobički, ki so podlaga za državni davek od dobičkov, so občutno višji.

Deželna banka lani z več kot osmimi milijoni dobička

Banka, skoraj v celoti v slovenski lasti, »želi povezati izjemno bogat in obetaven agrikulturno-trgovsko-finančni ekosistem, ki ga tradicionalno pokriva«.

Povprečna inflacija v evrodeželi zdrsnila na 6,1 odstotka

Slovenija je po letni rasti cen za tretjino nad evrskim povprečjem, razlike v stopnjah inflacije med državami so še naprej velike, kažejo podatki Eurostata.