Twitter v drugem četrtletju zabeležil 99,2 milijona evrov izgube

Spletno družbeno omrežje po poročanju francoske tiskovne agencije AFP s težavo sledi hitro razvijajoči se panogi. Potem ko je število uporabnikov v prvem četrtletju na letni ravni zraslo za pet odstotkov, se njihovo število tokrat ni spreminjalo.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Twitter je v drugem letošnjem četrtletju zabeležil petodstotno znižanje prihodkov od prodaje, ki so se ustavili pri 574 milijonih dolarjev. Prihodki od oglaševanja so padli za osem odstotkov na 489 milijonov dolarjev.

Ob tem so v podjetju zapisali, da se število aktivnih mesečnih uporabnikov v drugem četrtletju ni spreminjalo in je ostalo pri 328 milijonih. V prvem letošnjem četrtletju so jih glede na leto prej našteli pet odstotkov več.

Delnice Twitterja so v zgodnjem trgovanju pred odprtjem newyorških borz strmoglavile za več kot devet odstotkov.

Twitter, ki še ni razveselil z dobičkom, je sporočil, da napreduje pri nadgradnji svojega produkta, s čimer si prizadeva spodbuditi rast podjetja.

Izvršni direktor podjetja Jack Dorsey je ob objavi rezultatov dejal, da se v podjetju trenutno bolj osredotočajo na dnevne uporabnike in ne na mesečne številke. Ob tem so zapisali, da je dnevna uporaba zrasla za 12 odstotkov, pri čemer pa niso ponudili konkretnih številk.

Več iz rubrike

Komentarji: