Twitter s prvim četrtletnim dobičkom doslej

Twitter je v lanskem zadnjem četrtletju ustvaril 91 milijonov dolarjev čistega dobička, kar je sploh prvo pozitivno četrtletje za Twitter doslej. Prihodki družbe so na letni ravni narasli za dva odstotka na 732 milijonov dolarjev, kar je več od pričakovanj analitikov.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Objavljeni rezultati so pomemben mejnik za Twitter, saj so se mnogi analitiki spraševali, ali bo to sploh kdaj postalo dobičkonosno, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Prvi mož družbe Jack Dorsey je ob objavi poslovnih rezultatov pozdravil "odličen zaključek leta" in dodal, da je ponosen na napredek, ki ga je družba dosegla v lanskem letu.

Twitter je število aktivnih mesečnih uporabnikov povečal na 330 milijonov. Čeprav ima številne znane in pomembne uporabnike, pa Twitter ne uspe privabiti širših množic, kot je to uspelo Facebooku, zaradi česar ima težave pri ustvarjanju oglaševalskih prihodkov. Facebook ima namreč več kot dve milijardi uporabnikov.

Da bi povečali priljubljenost omrežja so lani omejitev števila znakov v enem tvitu povečali s 140 na 240, uporabnikom so ponudili tudi možnost prenašanja spletnih posnetkov v živo.

Več iz rubrike

Komentarji: