Turški sklad Dogus prodal največjo marino na Jadranu

STA
Fotografija je simbolična.
Turška Dogus Group je investicijskem skladu CVC VII Capital Partners s sedežem v Luksemburgu prodala 11 marin na Hrvaškem, v Grčiji in Združenih arabskih emiratih, s katerimi je upravljala veriga D-Marin. Na Hrvaškem gre za marino Sukošan, največjo v Jadranskem morju, ter še dve dalmatinski marini v Zadru in Šibeniku.

Dogus Group je na Hrvaškem prodal marino Mandalina v Šibeniku, ki jo je prevzel leta 2009, ter marini Dalmacija v Sukošanu in Borik v Zadru, ki ju je kupil leta 2012. V lasti pa je obdržal hotele D-resort v Šibeniku, Villa Dubrovnik in hotel Maraska v Zadru v gradnji, so pred dnevi sporočili iz turške družbe.

Skupina Dogus je bila pred prodajo marin lastnica ene največjih verig marin v vzhodnem Sredozemlju. Poleg treh hrvaških je v Grčiji in Združenih arabskih emiratih globalnemu investicijskemu skladu CVC prodala po štiri marine, obdržala pa je tri marine v Turčiji in eno v Črni gori.

Dogus ni razkril vrednosti posla. Lani spomladi je z Evropsko banko za obnovo in razvoj podpisal pogodbo o prodaji približno 25 odstotkov družbe D-Marin, ki je v okviru Dogusa upravljala 10 marin na Hrvaškem, v Grčiji in Turčiji, v vrednosti 70 milijonov evrov. Nekaj mesecev pred tem je hrvaškim pokojninskim skladom prodal tudi svoj 10,8-odstotni delež v hrvaškem navtičnem podjetju ACI, ki je sicer v večinski lasti hrvaške države.

Preberite še:
Po prihranek v grške marine: Analiza plovil za prosti čas in stanje marin na Jadranu
Več iz rubrike