Tudi svetovni turizem podira rekorde

Po število obiskovalcev izstopajo sredozemske države.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Madrid - Svetovni turizem je v prvem polletju beležil 6,4-odstotno rast, kar predstavlja najhitrejšo rast po letu 2010, kažejo podatki Svetovne turistične organizacije Združenih narodov (UNWTO). Izstopajo predvsem turistične destinacije v sredozemskih državah, ki beležijo občutno rast obiska.

Število turistov je na svetovni ravni v prvem polletju leta 2017 naraslo na 598 milijonov, kar je približno 36 milijonov več kot v enakem obdobju lani, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Narašča predvsem število turistov iz Velike Britanije, Kitajske, Francije in ZDA.

Turisti spet v Egipt, Tunizijo in Turčijo

Obisk se je opazneje okrepil predvsem v Egiptu, Tuniziji in Turčiji - državah, kjer so v predhodnih letih beležili padec števila turistov zaradi terorističnih napadov. Obisk sredozemskih držav nasploh je v medletni primerjavi narasel za 12 odstotkov.

V letu 2016 se je sicer število turistov na globalni ravni povečalo za 3,9 odstotka na 1,23 milijarde. UNWTO pričakuje, da bo rast v celotnem letu 2017 dosegla od tri do štiri odstotke.

Več iz te teme:

Več iz rubrike