Trgovci želijo večjo predvidljivost poslovnega okolja

Trgovske družbe zaradi zaostrenih razmer, povezanih z energetsko krizo, in poslabševanjem pogojev poslovanja, od vlade pričakujejo ukrepanje.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Trgovske družbe zaradi aktualnih zaostrenih razmer, povezanih predvsem z energetsko krizo in poslabševanjem pogojev poslovanja za podjetja na slovenskem trgu, ne morejo realno načrtovati poslovanja v letu 2023. Poleg tega je odprto vprašanje načrtovanja investicij, brez katerih ne bo dodane vrednosti in razvoja.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.