Tomaž Berločnik iz Petrola v Avant car

V podjetju Avant car so čas med epidemijo izkoristili za uvedbo številnih novosti, vodstveni ekipi pa se je pridružil tudi aktualni slovenski manager leta, mag. Tomaž Berločnik.
Fotografija: Tomaž Berločnik - slovenski manager leta. FOTO:Hočevar Uroš
Odpri galerijo
Tomaž Berločnik - slovenski manager leta. FOTO:Hočevar Uroš

Digitalizacija storitev, povezljivost vozil kot »pametnih« sredstev in vse večja konvergenca različnih področij mobilnosti tlakujejo pot k še hitrejšemu uveljavljanju koncepta ponujanja vseh storitev mobilnosti na enem mestu in v eni aplikaciji.

Na osnovi dosedanjega razvoja, delovanja in storitev je podjetje Avant car med ključne strateške usmeritve opredelilo tudi internacionalizacijo. Ob hitri rasti v zadnjih letih so v procesu implementacije tudi organizacijski koraki korporativnega upravljanja za podporo načrtovanemu prihodnjemu razvoju in širitvi na tuje trge (storitev souporabe Avant2Go od konca lanskega leta denimo že deluje tudi na Hrvaškem (Dubrovnik), kjer bo kmalu na voljo še v več(j)ih mestih).

Z namenom učinkovitega doseganja strateških ciljev se je podjetju Avant car pridružil strokovnjak na področju vodenja in transformiranja družb ter aktualni slovenski manager leta, mag. Tomaž Berločnik, ki je konec oktobra lani bliskovito prekinil predsedovanje upravi Petrola.
FOTO:Vidic Leon
FOTO:Vidic Leon

Berločnik bo pomagal pri razvoju Avant carja v uveljavljeno mednarodno podjetje v skladu z visokimi korporativnimi standardi: »Na trajnost tudi sicer v življenju dajem velik poudarek in mobilnost predstavlja pomemben del tega. Aktivno jo spremljam že dolgo ter sem prepričan, da smo v mobilnosti priča eni večjih disrupcij, ki bo imela vpliv na naša življenja in bo obenem ponudila tudi marsikatero priložnost. Veseli me, da bom lahko s svojim znanjem in izkušnjami pomagal razvojno naravnani Avantcarjevi ekipi pri udejanjanju strategije širjenja čiste, dostopne in digitalizirane mobilnosti, ne samo v Sloveniji, ampak skladno z načrti tudi mednarodno, v okviru zanimivih in inovativnih poslovnih modelov,« je dejal.

Izzivov, ki jih prinaša prihodnost se v družbi Avant Car veselijo. Verjamejo, da so z najsodobnejšimi storitvami mobilnosti odgovor na pospešeno digitalizacijo družbe, katere pomemben del bosta tudi delitvena ekonomija ter trajnostna mobilnost. Med novosti, ki prihajajo pa tako v podjetju naštejejo tudi nadaljevanje širitve souporabe po slovenskih mestih, tako z novimi lokacijami v obstoječih mestih kot tudi z vzpostavitvijo storitve v druga mesta, najprej v Novo mesto.


Med koronakrizo bogatejši za novo storitev


Čeprav je bila storitev dostave dobrin na dom v načrtih podjetja Avant car za leto 2021, so se hitro prilagodili razmeram in s pospešenim razvojem že med epidemijo začeli s pilotnim projektom in prvimi brezkontaktnimi dostavami po Ljubljani.
FOTO:Vidic Leon
FOTO:Vidic Leon

Gre za razvojno pomemben projekt, ki pomeni novo storitev in dopolnitev v okviru sistema Avant2Go, že 4 leta uspešno delujočega in rastočega sistema souporabe 100 odstotno električnih vozil. Podobno kot souporaba, tudi storitev dostave dobrin poteka preko aplikacije na pametnem telefonu, sama dostava pa se seveda vrši z električnimi vozili.

Prvim zadovoljnim uporabnikom so tako že dostavili izdelke, ki jih med drugim ponujajo Atlantic Grupa in Big Bang. Dostava v vsega nekaj urah, s klikom v aplikaciji, v Sloveniji tako postaja realnost. Prav tako pa je vzpostavljen pilotni projekt tudi že na Hrvaškem.


Tudi rent-a-car odslej na klik


Poleg storitve dostave je podjetje Avant car poenostavilo tudi rezervacijo vozil za daljše obdobje, t.i. rent-a-car. Uporabniki sistema Avant2Go imajo na voljo širok nabor različnih vozil, po posebnih pogojih in z možnostjo dostave, pri čemer uporabijo kar isto aplikacijo, ki tako ob poleg storitev souporabe ter dostave omogoča še enostavno in časovno ter vsebinsko prijazno rezervacijo preostalih vozil iz voznega parka družbe.
 
 
 

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Komentarji: