Tiger Woods, imun na škandale, se vrača

Prihodnji teden se bo lahko na slovito golfsko igrišče v Augusti senzacionalno vrnil 46-letni superzvezdnikTiger Woods.
Fotografija: "Na svetu ni noben turnir tako poseben, kot je ta v Augusti. Da se lahko vrnem sem, je nekaj posebnega", je rekel Tiger Woods. Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY
Odpri galerijo
"Na svetu ni noben turnir tako poseben, kot je ta v Augusti. Da se lahko vrnem sem, je nekaj posebnega", je rekel Tiger Woods. Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY

Tiger Woods, eden najbogatejših igralcev golfa se kljub škandalu leta 2009, ki je ogrozil številne sponzorske pogodbe, spet vrača na zelenico, rezervirano za najboljše golf igralce sveta.

Trening je že opravil na igrišču v August, tj, na prizorišču, kjer je Woods vedno lahko računal na zveste navijače. Zato ni naključje, da bi se 46-letni super zvezdnik, zmagovalec 15 majorjev, petih mastersov, lahko senzacionalno vrnil na igrišča že naslednji teden.

Spomnimo: Tiger Woods, ki za mnoge velja za najboljšega igralca golfa vseh časov, je februarja 2021 doživel hudo prometno nesrečo. V Ranchos Palos Verdesu v Los Angelesu je zaradi neprilagojene hitrosti - na območju z omejitvijo 70 km/h je vozil med 130 in 140 km/h - v ovinku zletel s ceste in trčil v drevo.

Februarja 2021 doživel hudo prometno nesrečo. V Los Angelesu je  v ovinku zletel s ceste in trčil v drevo.Foto: REUTERS/Gene Blevins
Februarja 2021 doživel hudo prometno nesrečo. V Los Angelesu je  v ovinku zletel s ceste in trčil v drevo.Foto: REUTERS/Gene Blevins
V nesreči si je huje poškodoval desno nogo; z operacijami so mu v bolnišnici oskrbeli več odprtih zlomov, pri čemer so golenico utrdili s ploščico, gleženj pa z vijaki. Po nesreči je bil tri tedne v bolnišnici, nato pa še tri mesece v bolniški postelji. Woods se je v preteklosti že nekajkrat vrnil po resnih poškodbah.

Leta 2017 je imel operacijo hrbtenice, nato pa je po vrnitvi nazaj leta 2018 najprej osvojil svoj peti masters in skupno 15. major. Ko je lani doživel prometno nesrečo, je ravno okreval po še eni operaciji hrbta.

"Nikoli ne smeš obupati. To je dejstvo. Vedno se je treba boriti. Zame odnehati nikoli ne pride v poštev," je dejal Woods leta 2019, ko je osvojil zeleni suknjič.

Zdaj je Woods na igrišču v Augusta National opravil trening na 18 luknjah, da je preveril fizično pripravljenost na tem "hribovitem" igrišču, s treningom pa je podžgal domišljijo svojih navijačev po vsem svetu.

Za zdaj namreč ni dal ocene, kdaj oziroma če sploh se bo vrnil na tekmovalno raven, večkrat je poudaril le, da je lahko srečen, da je nesrečo v Kaliforniji preživel.

V prvem intervjuju devet mesecev po hudi prometni nesreči je dejal, da ne verjame več v vrnitev za "polni delovni čas" na turnejo PGA. "Mislim, da je bolj realno, da bi spet zaigral na turneji, vendar ne s polnim delovnim časom, temveč bi izbiral turnirje," je dejal za ameriški Golf Digest.

Zdaj pa je s treningom na igrišču Augusta National namignil, da če ne bi bil dovolj prepričan v svoje zdravstveno stanje, zagotovo ne bi treniral na prizorišču prvega mastersa sezone zgolj nekaj dni pred začetkom.

Foto: Jeremy Reper-USA TODAY
Foto: Jeremy Reper-USA TODAY
"Na svetu ni noben turnir tako poseben, kot je ta v Augusti. Da se lahko vrnem sem, kjer imam toliko lepih spominov in dogodkov v življenju, je vsakič znova nekaj posebnega," je dejal Woods o tem igrišču.

Masters v Augusti pomeni uvod v sezono velikih turnirjev v golfu, tako imenovanih majorjev. Lani je masters osvojil Japonec Hideki Matsuyama, a se golfist z dežele vzhajajočega sonca nikakor ne more primerjati z zvezdnikom Woodsom.

Navsezadnje se niti ne more pohvaliti, da je eden najbogatejših igralcev golfa na svetu kot to zlahka naredi Woods, saj kot navaja Go Banking Rates visoko kotira z letno plačo v višini 44 milijonov evrov. Največji delež prispeva Woodsovo udejstvovanje pri blagovnih znamkah kot sta Nike in American Express.

Več iz rubrike